Начало >Добруджа >Общество

Повишен интерес към работа в армията, 100 са вакантните места във Военноморските сили (ВИДЕО)

09.10.2019 г. 16:43:49 ч.
/
Повишен интерес към работа в армията, 100 са вакантните места във Военноморските сили (ВИДЕО)
100 свободни работни места във редиците на Военноморските сили, с локации за професионална реализация във Варна, Бургас, село Сенокос (община Балчик), в село Приселци (община Аврен), са на вниманието на желаещите да са на военна служба. Това съобщи началникът на Военно окръжие – Добрич капитан втори ранг Бисер Бонев. В Сенокос например има две свободни места за пожарникари, но като цяло за тези места се търсят основно шофьори, охранители, радиотелеграфисти, механици, електромеханици др.
Вакантни са и четири сержантски позиции за състава на оркестъра на ВВС в Граф Игнатиево, както и две офицерски длъжности в София.
Условията, на които трябва да отговарят младите хора са определени по закон. Трябва да са български граждани, пълнолетни, неосъждани и да не се води срещу тях дознание и производство за престъпление от общ характер. Дали са годни за служба се определя от специализирани комисии. Не се приемат кандидатурите на хора, които вече са били в редиците на армията и са освободени дисциплинарно. Има и възрастови ограничения. За войниците горната граница е 28 години, за сержанти – 33 г., за офицери – 40 г., а за курсанти във висшите военни училища - 27 години.
Желаещите да кандидатстват, могат да го направят във Военното окръжие. След попълване на определени документи, се минава медицински преглед, преглед за психологическа пригодност и тест за физическа подготовка. Следват общообразователен тест, включващ около 100 въпроса и накрай събеседване с кандидата. Много голям процент от кандидатите отпадат на медицинските прегледи и на психологическите тестове.
В последно време се увеличава интересът към военната служба. Благоприятно се отрази популяризирането на работата в българската армия сред младите хора, подобриха се и условията за реализация във въоръжените сили. Предпочитани са позиции, които са в обекти в района.
Социалният пакет, който се предлага в армията, определено привлича хората. Той включва медицинско осигуряване, което е за сметка на Министерството на отбраната, безплатно медицинско обслужване, платен годишен отпуск от 30-40 дни, средства за храна, допълнителни застраховки и много др.
От началото на годината са увеличени и заплатите. За войник основната заплата е от 800 до 860 лв.
Репортаж на Галина Бозукова и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Добричлията Стоян Стоянов - ВИП гост на международен зумба фестивал в Нидерландия (СНИМКИ)
Добричлията Стоян Стоянов - ВИП гост на международен зумба фестивал в Нидерландия (СНИМКИ)
От 1 април Община Добрич  е с нова обслужваща банка и нови банкови сметки
От 1 април Община Добрич е с нова обслужваща банка и нови банкови сметки
Работилница за дърворезба “Традиции и съвремие“ организират Европа Директно Добрич и Младежкият център
Работилница за дърворезба “Традиции и съвремие“ организират Европа Директно Добрич и Младежкият център
Водните аварии днес
Водните аварии днес



Яндекс.Метрика