Начало >Добруджа >Криминални

Предават на съд френски пенсионер за блудства с малолетни деца в балчишко село

13.08.2020 г. 14:18:59 ч.
/
Предават на съд френски пенсионер за блудства с малолетни деца в балчишко село
63-годишният френски гражданин Ерик Ж. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич за многократни блудствени действия, извършени с малолетни момиченца, за създаване на порнографски материали с тяхно участие и държане на такива файлове в карта-памет и външна преносима памет. 
Подсъдимият, който е френски пенсионер, се заселил в България през юни 2018 г. В началото се настанил в хотел в Балчик, а юли 2018 г. заживял в къща под наем в село в община Балчик. Там се запознал с българско семейство, което започнало да му помага в домакинството срещу заплащане. Така се запознал с племенничките на мъжа, които били деца на възраст от 9 до 11 години.
Разхождал ги с автомобила си до Балчик, Добрич и Варна. Понякога водел децата на кино, делфинариум и ги черпел  в заведения. Така момиченцата започнали да гостуват и в къщата му. При срещите им децата понякога били придружавани от семейството, но често 63-годишният французин ги вземал с автомобила си и оставали насаме.
През коледната ваканция на 2019 г. посещенията на децата в дома му зачестили. На 2 януари 2020 г. Ерик Ж. извършил с три от децата действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, като ги опипвал по гърдите и половите органи. Същото се повторило и на 4 януари с две от децата, и на 5 и 6 януари.
В периода от 2 до 5 януари 2020 г. подсъдимият французин в условията на продължавано престъпление заснел с дигитален фотоапарат порнографски материал с едно от 11-годишните деца. Продължил да снима порнографски материали и с другите деца в следващите дни.
Престъпните действия на французина станали известни на учителка на децата, пред която едно от тях разказало за случващото се в селската му къща. Тя споделила това с директорката на училището, която подала сигнал в полицията. При претърсване в дома са намерени и файлове с порнографски материали с лица от женски пол, които изглеждали като непълнолетни. Той има криминална регистрация във Франция за отвличане на малолетно лице без използване на измама и насилие и за подкупване на непълнолетно лице.
Предстои делото срещу Ерик Ж. да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.
Източник:Пресцентър Апелативна прокуратура - Варна

Коментирайте
Подобни новини
Без сериозно пострадали, след като кола се преобърна край пътя
Без сериозно пострадали, след като кола се преобърна край пътя
Възрастен шофьор загина при тежка катастрофа по пътя Добрич - Варна
Възрастен шофьор загина при тежка катастрофа по пътя Добрич - Варна
Окръжният съд в Добрич допусна предаване на български гражданин на властите в Чехия
Окръжният съд в Добрич допусна предаване на български гражданин на властите в Чехия
Окръжният съд в Добрич допусна предаване на германец на съдебните власти в родината му
Окръжният съд в Добрич допусна предаване на германец на съдебните власти в родината муЯндекс.Метрика