Начало >Добруджа >Общество

Предимствата на коприненото спално бельо

21.10.2019 г. 16:36:50 ч.
/
Предимствата на коприненото спално бельо
Нито една друга материя за спално бельо не е толкова нежна и приятна на допир! Коприната е страхотна и не случайно си е спечелила славата на най-луксозния и нежен материал за завивки и чаршафи.
Първите копринени тъкани са се появили в Китай преди три хиляди години, а китайските майстори оценявали високо своето изкуство и ревниво пазели технологията на изработка. По-късно тайната на коприната е разкрита и скъпоценната нишка започнала да се произвежда и в други страни.
Коприненото спално беля си остава символ на съвършенство и до днес. То е запазена марка на всички, които държат на лукса и комфортната среда за сън. И наистина, едва ли друга материя може да ви донесе толкова сладки сънища и незабравими романтични преживявания.
Спалното бельо, изработено от коприна, е изключително качествено. Но това не е единствената причина, довела до огромната му популярност.  Коприната изглежда много стилно, има лечебен ефект върху кожата и е хипоалергенна. Тя е отличен терморегулатор, което означава, че ако в стаята е задушно, тя ще охлади тялото ви, а ако е студено – ще запази топлината, помагайки ви да се стоплите по-бързо.
Въпреки, че на външен вид изглежда мека и еластична, всъщност е много здрава и издръжлива, което е гаранция, че веднъж закупено, коприненото спално бельо ще ви служи дълги години, без опасност да се износи бързо или да се разкъса. Силата на естествената коприна е пословична и подобно на пластмасата, тя може да устои на много механични въздействия, за разлика от другите тъкани, които бързо ще се съсипят.
Разбира се, съвременните технологии дават възможност за добавянето на различни примеси, затова, ако ще си купувате копринено спално бельо, добре е да обърнете внимание на етикета и да се поинтересувате какво количество естествен материал се съдържа в тъканта.
За да поддържате в добро състояние спалното бельо, изработено от коприна, препоръчва се то да се пере при температура, която да не надвишава 40 градуса.
Така винаги ще разполагате със свеж и мек комплект, който ще ви осигури висок комфорт на сън както през горещите, така и през студените нощи.
 
Източник: СПАЛНО БЕЛЬО БГ

Коментирайте
Подобни новини
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт  в Добрич
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт в Добрич
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Прогноза за времето в понеделник
Прогноза за времето в понеделник
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"



Яндекс.Метрика