Начало >Добруджа >Общество

Председателят на БЛС: Не бива да има само един екип в спешното отделение (ВИДЕО)

26.03.2019 г. 17:41:08 ч.
/
Председателят на БЛС: Не бива да има само един екип в спешното отделение (ВИДЕО)
Никъде не бива да има само един екип на смяна – така коментира случващото се в спешното отделение в болницата в Добрич д-р Иван Маджаров – председател на Управителния съвет на Български лекарски съюз.
„Това е голям проблем, който обаче не е възникнал внезапно днес, той е последица от процесите, които се развиват в нашата държава от 20 години. Подложени сме на натиск от богатите държави в Европейския съюз. Нямаме шанса да задържаме насила специалистите да работят в България. Ако продължаваме по този начин някои райони ще останат и без един екип. Трябва да успеем да наложим собствените си национални интереси. Членството в Европейския съюз не бива да води до закриване на цели отрасли в България“, заяви д-р Иван Маджаров.
Според него трябва да се намерят механизми, с които младите лекари и сестри да бъдат задържани в България и след няколко години практика тук да имат право да продължат работа в чужбина.
Много е тежък проблемът с липсата на кадри, заяви председателят на БЛС. Той отбеляза, че се очертава много сериозен недостиг на общопрактикуващи лекари, педиатри, патоанатоми, анестезиолози и много други специалности.
На снимката: д-р Иван Маджаров - председател на Управителния съвет на Български лекарски съюз, д-р Валери Веселинов – председател на Регионална лекарска колегия – Добрич и управител на ДКЦ – II, д-р Стоян Борисов – главен секретар на БЛС

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Започва разработването на Регионални програми за заетост
Започва разработването на Регионални програми за заетост
ЖИВОТЪТ Е ПЪТУВАНЕ: Деултум - Дебелт - най-старата римска колония у нас  (ВИДЕО)
ЖИВОТЪТ Е ПЪТУВАНЕ: Деултум - Дебелт - най-старата римска колония у нас (ВИДЕО)
46% по-малко нощувки през март в областта, сравнение с година по-рано
46% по-малко нощувки през март в областта, сравнение с година по-рано
Нова специалност във ВУМ вдига летвата на кулинарните науки (ВИДЕО)
Нова специалност във ВУМ вдига летвата на кулинарните науки (ВИДЕО)Яндекс.Метрика