Начало >Добруджа >Общество

Приеха актуализация на Капиталовата програма на Община Добрич за 2020 г.

16.09.2020 г. 11:04:03 ч.
/
Приеха актуализация на Капиталовата програма на Община Добрич за 2020 г.
Общинският съвет на Добрич прие актуализация на Програмата за капиталовите разходи на Община град Добрич за 2020 г.
Предложението за промяна на Програмата се налага от недостатъчния финансов ресурс на Община град Добрич да реализира предвидените в нея обекти, стана ясно от докладната, внесена от зам.-кмета инж. Пенчо Керванов.
Изключват  се обекти, за които е невъзможно осигуряването на финансов ресурс и няма да бъдат реализирани през тази година.
Извършва се преразпределение на средствата от целевата субсидия, като от реализираните икономии и от отпадналите обекти ще се дофинансират основен ремонт на пешеходен подлез при бул. „Добричка епопея“ пред ЖП  гарата, както и за доставка и монтаж на два часовника към системата на часовникова кула в  АЕМО „Стария Добрич“. 
При реализацията на обект „Основен ремонт покрив и отводнителна система ДГ №18 „Дора Габе“ е постигната икономия в размер на 22 788 лева.
От реализираната икономия се предлага, закупуване на косачки с нулев радиус на завиване - 2 бр. и фреза за дънери за нуждите на ОБП „Устойчиви дейности и проекти“. 
Годишните задачи за подмяна на дограма в Детските градини №№12, 20, 7 и 23 се отменят за реализация през тази година, като се добавя частична подмяна на дограма за ДГ №27. В последния момент постъпило искане от директора на СУ „Димитър Талев“ за включване в Капиталовата програма за закупуване от страна на училище на санитарно-хигиенния съоръжения на стойност 19 620 лева.

Коментирайте
Подобни новини
Времето на 28 септември
Времето на 28 септември
Очаква се топъл и сух октомври, декември и януари ще бъдат по-влажни
Очаква се топъл и сух октомври, декември и януари ще бъдат по-влажни
Трима с Ковид-19 са регистрирани в областта
Трима с Ковид-19 са регистрирани в областта
Детски еко празник по повод рестарта на системата за разделно събиране
Детски еко празник по повод рестарта на системата за разделно събиранеЯндекс.Метрика