Начало >Добруджа >Регионални

Приключи основният ремонт на НЧ „Отец Паисий – 1897“ в село Спасово

05.06.2020 г. 09:19:49 ч.
/
Приключи основният ремонт на НЧ „Отец Паисий – 1897“ в село Спасово
По-малко от четири месеца бяха нужни, за да приключи основният ремонт на сградата на НЧ „Отец Паисий“ в село Спасово. Строителните дейности по обекта са част от проекта по трансгранична програма INTERREG V-A Румъния – България 2014-2020 „Развитие на туристическия потенциал, опазване и популяризиране на общото наследство“. В договора има две обособени позиции – за основен ремонт на съществуваща обществена сграда на НЧ „Пробуда – 1941“ и ремонт на прилежащо пространство към нея в село Кардам и за основен ремонт на съществуваща обществена на сграда НЧ „Отец Паисий – 1897“ в село Спасово. 
Ремонтните дейности в село Кардам са на финалната права, докато жителите на село Спасово вече могат да се радват на обновената сграда на културната институция. На НЧ „Отец Паисий – 1897“ в село Спасово, са извършени следните ремонтни дейности: ремонт на покрива и фасадите, подмяна на PVC дограма, ремонт на залите и сцената, обновяване на гримьорните, тоалетните и складовите помещения, както и ремонт на библиотеката. Монтирана е климатична система и е подменена ел. инсталацията в културната институция. Осигурен е и достъп до сградата за хора с увреждания. 
Строителните дейности значително ще се подобрят функционалното състояние на сградата. По този начин ще бъде удължен живота на културната институция, а това ще подпомогне устойчивото социално-икономическо развитие на трансграничния регион. В село Спасово пък ще могат да продължават да съхраняват и популяризират културното наследство на Добруджа, както и да насърчават младите хора да се включват и участват дейно в организираните прояви.
Проектът се изпълнява в партньорство с румънската община Мурфатлар, Република Румъния. Водеща организация е Община Генерал Тошево, като общата стойност на проектното предложение е 1 219 951 евро. От тях 610 006 евро са за българската община. Извършените ремонтни дейности на читалището в село Спасово са на стойност 375 528,00 лв. с ДДС. 
Източник:Община Ген.Тошево

Коментирайте
Подобни новини
Определят съставите на секционните избирателни комисии в Община Добричка на 30 април
Определят съставите на секционните избирателни комисии в Община Добричка на 30 април
Добрички общински съвет даде съгласие за откриване на  младежки клуб в село Фелдфебел Денково
Добрички общински съвет даде съгласие за откриване на младежки клуб в село Фелдфебел Денково
Включиха нови три обекта в капиталовата програма на Община Добричка (ВИДЕО)
Включиха нови три обекта в капиталовата програма на Община Добричка (ВИДЕО)
Фестивал на занаятите ще се проведе в „Двореца“
Фестивал на занаятите ще се проведе в „Двореца“



Яндекс.Метрика