Начало >Добруджа >Общество

Процентът на заболели ученици в областта нараства през всеки ден от седмицата

24.01.2020 г. 15:45:53 ч.
/
Процентът на заболели ученици в областта нараства през  всеки ден от седмицата
Броят на отсъстващите  от учебни занятия ученици, поради заболявания, нараства с всеки изминал ден от седмицата. Това информират от Регионалното управление на образованието в Добрич. Процентът на отсъстващи ученици  в областта днес е 13,49%. Цифрата във вчерашният ден сочи 11,46%, а за сряда - 10,40% . В първият ден от седмицата- понеделник от учебни занятия са отсъствали 8% от учащите се в областта. Най-висок процент отсъстващи днес има в ОУ „Никола Вапцаров” – 20,39%. Много са болните ученици и в Професионалната гимназия по механотехника и електротехника -19,39%. Висок процент на отсъстващите е регистриран  в ОУ „Христо Ботев” в с.Кардам – 31,91%. Най-много ученици не са се явили в класните стаи днес  в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Белгун -25%.  Над 20% са отсъстващите и в учебните заведения в град Балчик.
Заболяемостта  в областта  се повишава, потвърди за радио „Добруджа” д-р Светла Ангелова – директор на РЗИ-Добрич. Очаква се в понеделник да заседава и Областният оперативен щаб за борба с грипа.
Лекарите апелират, в случай на оплаквания и симптоми, болните да се въздържат от самолечение, а  да търсят личните си лекари, защото грипът протича тежко и много често има усложнения.
Снимка:nws2.bnt.bg

Коментирайте
Подобни новини
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич



Яндекс.Метрика