„Произведено в Турция“: Броени дни до пускане на първия турски местен автомобил

12.12.2019 г. 12:56:57 ч.
/
„Произведено в Турция“: Броени дни до пускане на първия турски местен автомобил
След продължителен процес Турция брои дните до пускането на прототип на първия си автомобил изцяло местно производство, информира „Сабах“. В допълнение към вече известни факти, като например, че това ще бъде напълно електрически спортен автомобил (SUV), се появиха нови подробности по отношение на неговия дизайн.
А именно, дизайнът на първия турски модел е направен от световноизвестната италианска фирма за проектиране на състезателни автомобили „Пининфарина“, съобщават турските медии.
Очаква се президентът Реджеп Тайип Ердоган да направи първият тест-драйв на местния автомобил, чийто прототип ще бъде показан за първи път пред турската общественост в церемония, която ще се проведе в следващите дни.
Очаква се Ердоган да направи пробното шофиране над моста Осман Гази - забележителен пътен мост над Мраморно море в Турция, като трябва да разкрие и името на автомобила.
„Пининфарина“ вероятно е най-известна с историческата си връзка с Ферари, Алфа Ромео и Мазерати. С име, което все още е синоним на някои от най-бляскавите автомобили в света, известната дизайнерска къща е отговорна за почти всеки страхотен автомобил на Ферари, създаван някога. Основана през 1930 г., влиятелната къща за дизайн на автомобили придоби слава като проектира превозни средства на гиганти като Ферари, Алафа Ромео, Пежо, Мазерати и Ролс Ройс, както и други неиталиански марки.
Множество доклади през последните дни твърдят, че в местния автомобил на Турция ще се използва технологията за изображения с добавена реалност, вместо навигационно устройство.
Главният изпълнителен директор на турската автомобилна група TOGG - сформирана от петте най-големи турски индустриалци-разработчици на първия автомобил, произведен в страната заяви, че те са разработили проект, който напълно ще премахне нуждата от навигационни устройства в колата, като използват технология за изображения с добавена реалност в резултат на съвместната им работа с местна стартъп компания.
Времето за зареждане на първия местен модел отнема около 10 часа в нормални домашни електроусловия, докато в обществена зарядна станция това време ще бъде намалено до само половин час.
TOGG има за цел да започне масово производство през 2021 г. и да пусне домашния автомобил през първата половина на 2022 г. Първият автомобил, който ще бъде пуснат на пазара, ще бъде изцяло електрическият C-SUV. В плановете се посочва, че до 2030 г. ще бъдат в производство до пет модела. Междувременно три съществуващи модела, произведени от групата, ще бъдат подновени.
Когато TOGG стартира своя местен автомобилен проект, тя проведе проучване сред над 2000 души в цяла Турция. Проучването посочи голямо търсене на SUV автомобил в C сегмента.
Проектът - чиито права върху интелектуална и индустриална собственост ще бъдат изцяло притежавани от Турция - се очаква да допринесе до 50 милиарда евро за турската икономика и да създаде пряка и непряка заетост за около 20 000 души.
Снимка:iadsb.tmgrup.com.tr
Източник:БГНЕС

Коментирайте
Подобни новини
Великобритания обмисля да раздава ваучери на хората, за да стимулира икономиката
Великобритания обмисля да раздава ваучери на хората, за да стимулира икономиката
Страсбург обяви извънредно положение за климата
Страсбург обяви извънредно положение за климата
Алжир очаква от Франция извинение за колониалното минало
Алжир очаква от Франция извинение за колониалното минало
Хърватите избират днес правителство, което ще трябва да спаси икономиката от кризата
Хърватите избират днес правителство, което ще трябва да спаси икономиката от кризатаЯндекс.Метрика