Промяната на датата на „Селското стопанство и всичко за него” доведе до засилен интерес към изложението

23.07.2014 г. 15:42:00 ч.
/ ИА Добруджа
Промяната на датата на „Селското стопанство и всичко за него” доведе до засилен интерес към изложението
128 фирми от страната и чужбина са заявили до момента участие в 22 Международно изложение „Селското стопанство и всичко за него", което ще се проведе от 5 до 9 август, месец по-рано от обичайното. Промяната на датите се налага, за да не съвпада със старта на кампанията за прибиране на пролетните култури царевица и слънчоглед, обясняват организаторите и твърдят, че промяната на датите допринесе до засилен интерес към изложението.
Освен редовните участници, се наблюдава ръст на заявките от фирми, които за пръв път ще участват в изложението. Директно участие са потвърдили фирми от Румъния, Турция и Гърция.
Една от новостите през тази година е, че по време на изложението „Селското стопанство и всичко за него", съвместно с ТПП и Enterprise Europe Network – Информационно-консултантска мрежа, ще се проведат бизнес срещи по интереси, на които една фирма предлага свои стоки или услуги на други фирми. Събитието представлява уникална възможност за установяване на нови бизнес контакти и отношения с фирмите - участнички. На срещите ще участват фирми от България и Румъния – от областите Констанца и Галац.
Интерес за фермерите, зърнопроизводителите и земеделските кооперации ще представляват и демонстрациите на нова почвообработваща техника, пръскачки и др. селскостопански машини, предлагани на българския пазар от авторитетни производители на земеделска техника.
Кръгла маса на тема „Мониторинг в сектор „Земеделие" и ПРСР-2014-2020 г. – подпомагане и креатиране на земеделието е предвидена за 6 август от 13 часа с участието на представители на МЗХ и ДФ"Земеделие".
Сред поканените гости са Министърът на земеделието и храните, Изп.директор на ДФ „Земеделие", Председателят на Селскостопанска академия, Областният управител и кмета на Добрич, народни представители от Добричка област, Посланикът на Република Казахстан и Първият секретар на посолство на Китайската Народна Република.
Официалното откриване е предвидено за 5 август 2014 г. от 10:00 ч., СК Простор. Наградите на „Добрички панаир"АД ще бъдат връчени на официална вечеря.


Коментирайте
Подобни новини
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
Заменят  линоловия  с олеинов  слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е  конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
Заменят линоловия с олеинов слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)Яндекс.Метрика