Радев: Правителството предлага разоряващ бюджет

27.10.2020 г. 16:25:00 ч.
/
Радев: Правителството предлага разоряващ бюджет
Правителството предлага разоряващ бюджет за следващата  година  и огромни харчове без цели, без план, без ясни процедури и без обосновка на резултатите от тези харчове. Това заяви държавният глава Румен Радев на полевия учебен полигон „Корен", където днес присъства на демонстриране на способности на тактическо учение “Балканска стена 20”. 
Държавният глава изрази опасенията си, че бъдещите поколения ще бъдат натоварени с погасяването на дългове, с които настоящото управление „си купува спокойствие и власт с парите на гражданите“, съобщиха от "Дондуков" 2. Румен Радев предупреди за опасната тенденция средствата на данъкоплатците да бъдат разходвани непрозрачно, а чрез бюджетното планиране изкуствено да се създава бюджетен излишък, който се използва безконтролно: „Огромни харчове без обществени поръчки от изключение се превръщат в правило, а хаосът – в норма. Примери – много, колкото искате. Затова трябва най-сетне да има обществено внимание, защото това са нашите пари. Това са пари и на нашите деца и внуци“.
 
Свидетелства за злоупотреби по думите на Румен Радев са милиардите, похарчени за магистрали с изключително съмнително качество и без обществени поръчки, и средствата, безотчетно отпуснати за язовири. „Отдавна настоявам „Автомагистрали“ да публикуват на кого плащат, защо, по какви технически задания, по какви критерии, каква гаранция има. До момента упорито се отказва тази информация“, заяви държавният глава. 
В отговор на въпрос за наложената му и отменена карантина, президентът посочи, че изпълнява всички санитарни изисквания, регламентирани от единствения оторизиран и компетентен орган – Регионалната здравна инспекция: „И преди, и след Талин, всичките ми тестове са отрицателни. Чувствам се в отлично здраве. Спазвам стриктно предписанията на РЗИ. Няма да участвам повече и да коментирам режисирани интриги“. Държавният глава подчерта, че скалъпеният скандал около посещението му в Естония има за цел именно да отклони общественото внимание от предложения от правителството разоряващ бюджет за следващата година.
Източник:ТРУД

Коментирайте
Подобни новини
ГЕРБ предлагат разследване на главния прокурор
ГЕРБ предлагат разследване на главния прокурор
Карантината за коронавирус - с есемес, лечението в болница - без задължение
Карантината за коронавирус - с есемес, лечението в болница - без задължение
Националният план за ваксиниране срещу COVID-19 бе представен на съвещание при премиера
Националният план за ваксиниране срещу COVID-19 бе представен на съвещание при премиера
Пленарна зала пребори президентското вето върху Закона за ДДС
Пленарна зала пребори президентското вето върху Закона за ДДСЯндекс.Метрика