Начало >Добруджа >Общество

Разширяване и модернизация на синята зона подготвя Община Добрич (ВИДЕО)

02.12.2019 г. 12:02:54 ч.
/
Разширяване и модернизация на синята зона подготвя Община Добрич (ВИДЕО)
Община Добрич подготвя разширяване и модернизация на синята зона, съобщи кметът Йордан Йорданов. Той е обсъдил състоянието й с много граждани и е установил, че голяма част от живеещите в централна градска част предпочитат районите около блоковете им също да влязат в обхвата й. Причината е голямото струпване на автомобили в междублоковите пространства в съседство на синята зона, често паркирани дългосрочно. Йордан Йорданов призова домоуправителите да проведат общи събрания с живущите и с официално решение да поискат включване към синя зона.

Промените ще бъде направени след изготвянето на пълен анализ, като на този етап не сме обсъждали промени в цената, заяви кметът на Добрич.

Планира се и въвеждане на т. нар. паркомати през следващата година, с които ще се улесни заплащането, като процесът ще бъде абсолютно автоматизиран, обясни Йордан Йорданов.

Акцент на подготвяните промени ще бъде засилване на контролната функция на служителите и намаляване на техните инкасаторски функции, допълни заместник-кметът Елка Димова. В бъдеще те няма да разполагат с касов апарат и няма да могат да събират пари. Служителят с жълтата жилетка ще насочва към най-близкия паркомат или ще съдейства за пускането на СМС-а за паркиране при нужда, но неговата основна роля ще бъде да провери дали всички спрели коли са заплатили таксата и ако не са, да сигнализира на екипите за поставяне на скоби или за принудително преместване на автомобилите, обясни Елка Димова. Около 350 000 лв. са приходите от синята зона от началото на годината.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Празникът на децата на Добрич  днес бе в Центъра за защита на природата и животните (ВИДЕО)
Празникът на децата на Добрич днес бе в Центъра за защита на природата и животните (ВИДЕО)
Времето на 2 юни
Времето на 2 юни
Мая Манолова ще представи в Добрич законопроект за колекторите
Мая Манолова ще представи в Добрич законопроект за колекторите
ДоброЖънци украсяват наблюдателната кула в ЦЗПЖ (ВИДЕО)
ДоброЖънци украсяват наблюдателната кула в ЦЗПЖ (ВИДЕО)Яндекс.Метрика