Начало >Добруджа >Общество

Ресторанти в Добрич са готови на ограничения, но да останат отворени (ВИДЕО)

23.10.2020 г. 15:14:02 ч.
/
Ресторанти в Добрич са готови на ограничения, но да останат отворени (ВИДЕО)
Въпреки че ситуацията в нашия бранш е сложна, мерките са нужни, за да се опази животът и здравето на всички. Това коментира за медийна група ‚Добруджа“ Галин Ненов - комплексен мениджър на ресторантите и заведенията към Международния колеж. Той е категоричен, че трябва да се спазват всички наложени мерки. Според него те са адекватни на увеличаващия се брой заразени.
Браншът е проявявал разбиране към мерките и те се обсъждат предварително. Дори и на 50%, важното е да не затваряме, защото при нас ударът беше най-силен, казва Ненов. Той признава, че от месец се усеща спадът при желаещите да се възползват от обедното меню, но от ресторант „Албена“ предлагат услугата Take Away, с разнос на храна до дома.
Гледаме да бъдем достатъчно гъвкави, за да задържим нашите служители, коментира Ненов. Той посочи, че е направена реорганизация на масите още преди да влязат в сила новите мерки, за да се чувстват клиентите по-спокойни.
По-добре е да се спазват мерките и да работим, отколкото да ни затворят. Това е действителността и ние трябва да свикваме да живеем с нея. Това заяви собственикът на „Мечока Бен“ Стефан Станев. Той припомни, че отдавана е в сила рестрикцията за 50% в закритата част на ресторантите. На открито също имаме разреждане на масите, отбляза Станев. Като мярка са закупили UV клетка за пречистване на въздуха в заведението.

Репортаж на Даниела Русева и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето на Никулден
Прогноза за времето на Никулден
Отбелязваме Международният ден на доброволеца
Отбелязваме Международният ден на доброволеца
Почитаме Св. Сава
Почитаме Св. Сава
55 нови случая на коронавирусна инфекция в област Добрич
55 нови случая на коронавирусна инфекция в област ДобричЯндекс.Метрика