Начало >Добруджа >Регионални

Румен Николов: Нося моралната отговорност за Кранево и хората искат от мен

02.03.2021 г. 11:44:44 ч.
/
Румен Николов: Нося моралната отговорност за Кранево и хората искат от мен
Кметът на Кранево Румен Николов, който  вече четвърти мандат управлява морското селище на територията на община Балчик,  иска повече правомощия и финансови постъпления за жителите. След референдума  в Обзор, Николов е поздравил колегата си за успешния резултат.
„Отидох да стисна ръката на колегата за смелостта да предприеме такава драстична мярка“, казва в интервю за радио „Добруджа“  Румен Николов. По думите му това не означава, че иска нов статут за Кранево или би направил подобно допитване до жителите на селището. „Ние нямаме ресурса и финансовата възможност да се отделим като самостоятелна община“, посочва кметът. Той прави сравнение  с Обзор, който е град с добре обособен туризъм, а Кранево е село под „сянката“ на Албена. Николов декларира, че няма никакво намерение да иска отделна община. Той настоява обаче към Кранево да се погледне по друг начин от страна на Общинския съвет и на кмета на общината.
Легловата база на Кранево нараства, идват друг вид  туристи и това изисква по-различно  отношение.

Инфраструктурата на курортното селище е в плачевно състояние,  Кранево е като Кербала,  повече от 100 аварии на ВиК възникват и са не възстановени, посочва кметът. При гласуването на бюджета на община Балчик нито едно негово предложение не е било прието. „Всеки един от жителите на Кранево иска от мен, за това си избран, казват хората, да помагаш“, коментира Николов. Той държи с думите му по отношение на Обзор да не се злоупотребява, каквито намеци вече е получил.
В същото време Румен Николов пожелава общината да не гледа на Кранево като мащеха, а като  „златно яйце“, което носи приходи и заслужава да получи част от тях.

Най-важното за Кранево преди началото на сезона е да се асфалтират улиците и да има нови контейнери  за отпадъци. Държа това което генерираме като бюджет да се връща при нас, изтъква кметът.
Миналият сезон изненадващо се е оказал добър и за краневци. Тези, които не са отворили хотелите си  го отчели като грешка, казва кметът.
Николов се надява на добър туристически сезон и през тази година.

Коментирайте
Подобни новини
Ремонтират прилежащото пространство на Исторически музей - Генерал Тошево
Ремонтират прилежащото пространство на Исторически музей - Генерал Тошево
Започнаха дейностите по косене на тревните площи в Генерал Тошево
Започнаха дейностите по косене на тревните площи в Генерал Тошево
Изложението „Вкусът на Добруджа“ на Лазаровден в Каварна
Изложението „Вкусът на Добруджа“ на Лазаровден в Каварна
Нови седем камери за локално видеонаблюдение в село Спасово
Нови седем камери за локално видеонаблюдение в село СпасовоЯндекс.Метрика