Руснаците тръгват на лов за имоти в Европа

19.03.2015 г. 11:24:00 ч.
/ ИА Добруджа
Руснаците тръгват на лов за имоти в Европа
 
Стресът на руския пазар, настъпил през есента на 2014 г., постепенно отминава, показват наблюденията на компанията Green Life от участието ѝ в международно имотно изложение в Москва. За по-малко от месец (сравнение с предходен форум, провел се в руската столица в началото на февруари) е настъпила коренна промяна в поведението на купувачите. Според българските експерти в областта руските граждани показват реални намерения за покупка на имот в чужбина, като за повечето от тях това е възможност да напуснат Русия. В новите условия България има големи шансове да покачи своя дял спрямо конкурентните пазари.
„По време на изложнието видяхме активни и реално заинтересовани купувачи, готови да се запознаят с конкретни предложения и сравняващи реални възможности за покупка", споделя впечатленията си Антоанета Тодорова, търговски директор в Green Life. „Промяната от началото на февруари е осезаема, за нея има както психологически, така и чисто финансови фактори. Кризата и войната в Украйна се превърнаха в още един стимул за семействата да напуснат Русия, а стабилният вече курс на рублата в едно с повишаването на стойността на долара правят планирането на покупката и преместването по-лесно", допълва Тодорова.
След като курсът на рублата се стабилизира, домакинствата могат да определят реално стойността на спестяванията си и да оразмерят търсенето спрямо възможностите си. Те трябва да преценят първо какъв имот могат да си купят с наличните си средства в момента, а от друга - къде да реализират сделката, така че с бъдещите си приходи да могат да си осигурят нормален и спокоен живот. И така според експертите се ражда предимството на България пред останалите държави, предлагащи морски имоти.

Източник:Община БАЛЧИК

Коментирайте
Подобни новини
Коронавирусът повтаря! 195 заразени за втори път в Ухан
Коронавирусът повтаря! 195 заразени за втори път в Ухан
Седма жертва на коронавируса в Южна Корея и общо 763 случая
Седма жертва на коронавируса в Южна Корея и общо 763 случая
Транспортната индустрия в Китай възобновява нормалната си дейност
Транспортната индустрия в Китай възобновява нормалната си дейност
Най-малко 8 загинали в Турция при земетресение на границата с Иран
Най-малко 8 загинали в Турция при земетресение на границата с ИранЯндекс.Метрика