Ръст в потреблението спаси Германия от рецесия

25.11.2014 г. 13:11:00 ч.
/ ИА Добруджа
Ръст в потреблението спаси Германия от рецесия
Ръст в потреблението за третото тримесечие на 2014 г. спаси Германия от навлизането в рецесия. Според последните данни брутния вътрешен продукт (БВП) на страната за този период регистрира леко увеличение в рамките на 0,1%. В същото време обаче изчисленията за най-голямата европейска икономика показват, че инвестициите в държавата вървят надолу, пише „Бизнес инсайдър".
Статистиката за периода между месеците юли и септември частното потребление е нараснало с 0,4%. В същото време правителствените разходи са се увеличили с 0,1%. От друга страна обаче инвестициите в германската икономика са спаднали с 0,7 на сто, а материалните запаси са намалели с 0,5 на сто.
В момента инвестирането в Германия е на най-ниското си ниво за последните пет тримесечия, което е сигнал за сериозните проблеми, пред които е изправена икономиката на европейската държава. Показателите говорят и са сериозни затруднения за немската промишленост през последните месеци.
Преди време немската централна банка прогнозира, че германската икономика ще продължи да се развива слабо до края на 2014 г. Финансовата институция очаква допълнително влошаване на условията в страната и засилване на стагнацията през последните два месеца на годината.

Източник:ИА ДОБРУДЖА

Коментирайте
Подобни новини
Тръмп обмисля да уволни шефа на Пентагона
Тръмп обмисля да уволни шефа на Пентагона
Венецуела с 4000% инфлация
Венецуела с 4000% инфлация
Евакуация в Лос Анджелис заради бързо разрастващ се горски пожар
Евакуация в Лос Анджелис заради бързо разрастващ се горски пожар
Евросъюзът събира външните министри в петък заради Беларус и Турция
Евросъюзът събира външните министри в петък заради Беларус и ТурцияЯндекс.Метрика