Начало >Добруджа >Общество

С 10 повече са кандидатите за депутати в сравнение с изборите през юли (ВИДЕО)

13.10.2021 г. 13:20:26 ч.
/
С 10 повече са кандидатите за депутати в сравнение с изборите през юли (ВИДЕО)
Всички партии и коалиции, които имат регистрация в ЦИК, са внесли листи с кандидати за народни представители в РИК-Добрич. На изборите на 14 ноември гласоподавателите от област Добрич ще избират между 27 политически субекта, съобщи за медийна група „Добруджа“ Цонка Велкова, която отново е председател на РИК.
За сравнение, на изборите през юли тази година кандидатстващите за доверие бяха в 22 партии и коалиции. Зад листите стоят 174 имена на кандидати за депутати. Сега кандидатите да представляват народа са с десет повече от юлските избори. На 8-ми МИР-Добрич съответстват шест места в Парламента.

Специално внимание Цонка Велкова обръща на сроковете, които текат за избирателите с невъзможност да гласуват в секции. На 30 октомври изтича срокът за хората с трайни увреждания да депозират заявления до общинските администрации на осемте общини в областта за да бъдат включени в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия. Това те могат да направят и по електронен път. Тези, които желаят да гласуват по настоящ адрес, отново до 30 октомври трябва да заявят желанието си.

Днес на среща с представители на ОД на МВР  и на „Сиела-Норма“ АД са уточнени някои от техническите параметри за изборния ден. В 246 СИК ще се гласува машинно, секциите са с една по-малко от вота на 11 юли. Там, където има повече от 320 избиратели, ще има по две машини за гласуване. За предходния вот това се е случило в 23 секции.

В РИК-Добрич очакват машини за пробно гласуване. То ще бъде специално известено и на места удобни за гражданите които искат да пробват гласуване 2 в 1. Да участват в избор на депутати за 47-ото НС и за държавен глава.

Кметовете  трябва до утре да депозират в РИК съставите на секционните избирателни комисии. До 19 октомври  СИК  трябва да бъдат назначени, посочва Цонка Велкова.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич



Яндекс.Метрика