Начало >Добруджа >Общество

С жалба в Административния съд оспорват резултата от изборите за съветници в Генерал Тошево

12.11.2019 г. 10:00:49 ч.
/
С жалба в Административния съд оспорват резултата от изборите за съветници в Генерал Тошево
В Административен съд - Добрич вчера е образувано дело по жалба от Местна коалиция ПП „Никола Петков“ /Земеделски народен съюз/, в гр. Генерал Тошево, срещу на ОИК – Генерал Тошево относно обявяване резултатите от гласуването за общински съветници на местни избори на 27 октомври.
С жалбата се настоява, че Решението е незаконосъобразно, тъй като с него са разпределени само три мандата на общински съветници от МК „Никола Петков“ /Земеделски народен съюз/, вместо полагащите се четири.
Твърди се, че до този резултат се е стигнало заради грешки в отчитането на действителните бюлетини за недействителни такива в официалните протоколи на СИК, като нарушенията са довели до неправилно определяне на общинската избирателна квота, а оттам до неправилно разпределение на мандати, вкл. и по отношение кандидатите за общински съветници на жалбоподателя.
На следващо място се твърди, че са налице изключително голям брой поправки в протоколите за изборните резултати на СИК, неизвършени по реда на чл. 441, ал. 2 от Изборния кодекс, като същевременно са отразени нула броя поправки.
Жалбоподателят иска да бъде обявен изборът за общински съветници за недействителен, като бъде върната преписката на ОИК – Генерал Тошево за постановяване на ново решение за определяне на общинската избирателна квота и разпределението на мандатите.
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика