Начало >Добруджа >Общество

Северният елен Рудолф ви очаква в добричкия зоопарк (ВИДЕО)

10.12.2019 г. 16:33:59 ч.
/
Северният елен Рудолф ви очаква в добричкия зоопарк (ВИДЕО)
Северният елен Рудолф, който бе приятна изненада на тържеството за запалване на светлините на коледното дърво и посрещането на дядо Коледа в Добрич, ще остане да гостува в нашия град до края на тази седмица. Той е в Центъра за защита на природата и животните и е в очакване на децата, желаещи да се снимат с известния по цял свят елен на Дядо Коледа. Животното е добре дресирано и кротко. Спокойно си хапва от любимите лакомства – дървесни лишеи, от нечия ръка.
Рудолф е на осем години и за изненада на всички, всъщност живее в Родопите, разказва собственикът му Драгни Георгиев, който е от Добрич, но от около 15 години живее в Момчиловци.
Рудолф от Родопите е единственият северен елен за южна и централна Европа.  Той е отглеждан в стопанство в близост до Националната астрономическа обсерватория – Рожен, на надморска височина около 1700 – 1 800 метра и е част от детски парк, който е много посещаван не само от деца, а от цели семейства, особено през лятото, обясни собственикът му. Той добави, че Рудолф е търсен за участия в тържества, телевизионни предавания и др. Добричлии са късметлии, защото в този период северните елени си сменят рогата, а той все още е с тях, уточни Драгни Георгиев.
Посещението на северния елен Рудолф в Добрич, стана след покана от Община Добрич. До края на декември красивото животно ще участва в още коледни и новогодишни тържества в цялата страна.

Репортаж на Галина Бозукова и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Понеделник  облачно с възможни валежи
Понеделник облачно с възможни валежи
Вестник ГЛАС: За отеснялата потребителска кошничка и ценовите скокове в началото на 2020-а
Вестник ГЛАС: За отеснялата потребителска кошничка и ценовите скокове в началото на 2020-а
Културните институти  посрещат 142-годишнина от освобождението на Добрич
Културните институти посрещат 142-годишнина от освобождението на Добрич
Прогноза за времето в неделя
Прогноза за времето в неделяЯндекс.Метрика