Начало >Добруджа >Общество

Шеф Димитров: Кулинарията е моят живот (ВИДЕО)

10.08.2020 г. 15:03:33 ч.
/
Шеф Димитров: Кулинарията е моят живот (ВИДЕО)
Изключително държа на почтеността и хигиената в кулинарията, заяви в интервю за медийна група шеф Димитър Димитров - създател на ресторант „Walnuts” в Добрич. Почтеността се изразява в спазване на рецептите и използване на качествени продукти, обясни той. Другият ми основен принцип е хигиена както в кухнята и ресторанта, така и във взаимоотношенията, добави шеф Димитров.
 
Днес той и колегите му имат професионален празник. 10 август е празник на готвачите в чест на техния патрон и закрилник св. Лаврентий. В България датата се отбелязва от 2005 г.
 
„Кулинарията е моят живот. Тя е моя дългогодишна работа, препитание, страст, ежедневие. Тя е всичко. Живея с кулинарията от сутринта до вечерта“, сподели шеф Димитров.
 
Празникът е двоен за ресторант „Walnuts“, защото само преди дни той получи световно признание. Най-популярната туристическа платформа TripAdvisor го отличи за един от най-добрите за годината. На база оценките и мненията на клиентите добричкият ресторант е сред най-харесваните в света, в първите 10% от всички. Те получават стикер, който се поставя на вратата на обекта и показва на посетителите, че TripAdvisor гарантира, че на това място те ще получат качество, високо ниво на обслужване и добър продукт. Много от клиентите ни са в Добрич по бизнес, което се дължи именно на добрите отзиви, които те виждат за нас в TripAdvisor, смята шеф Димитров.
 
„Имах предложения да разкрия ресторант в София и във Варна, но Добрич е моят град. Затова избрах да се установя тук за постоянно. За мен Добрич е един страхотен град. Казвам го като човек, който много години е живял в чужбина и е решил да се върне. Добрич има невероятни качества като град. Не съм съгласен, че няма млади хора, препитание, нощен живот… Според мен Добрич има абсолютно всичко. Във Варна във всеки един ресторант няма да получите това внимание, което получавате в Добрич. Там си поредният клиент в 400-хиляден град. Докато тук ние общуваме с хората, познаваме клиентите, сприятеляваме се“, сподели шеф Димитров.
 
Той е работил на кораби, обиколил е много държави и е имал колеги от 36 националности, от които е усвоил тънкостите на традиционните за тях ястия. Най-много харесва европейската средиземноморска кухня – Италия, Франция, Испания и Гърция, в която се използва зехтин, свежа риба и др.
 
Затова в седмичното меню на ресторанта шеф Димитров редовно включва ястия от тези държави, но така също се предлагат и по-непознати, но много вкусни рецепти от Ливан, Кипър, Куба, Азия и други екзотични дестинации.
 
Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
Времето в сряда
Времето в сряда
Семейство Станчеви – най-четящото семейство в Добрич (ВИДЕО)
Семейство Станчеви – най-четящото семейство в Добрич (ВИДЕО)
Областните етапи на състезанията "Млад огнеборец" и на "Защита при бедствия..." ще се проведат в Добрич
Областните етапи на състезанията "Млад огнеборец" и на "Защита при бедствия..." ще се проведат в Добрич



Яндекс.Метрика