Начало >Добруджа >Общество

Сладка сряда: Празнично меню за чест и слава на гимназията по Туризъм в Добрич (ВИДЕО)

03.03.2021 г. 07:50:24 ч.
/
Сладка сряда: Празнично меню за чест и слава на гимназията по Туризъм в Добрич (ВИДЕО)
Честит празник!
“Сладка сряда“ Ви е подготвила за празничната трапеза специалитети разгърнати на фона на трибагреника. В бяло, зелено и червено са обагрени предложенията  за тристепенно меню на учители и ученици от ПГ по Туризъм „П.К.Яворов“-Добрич. За екипа на „Сладка сряда“ и за домакините беше удоволствие да се погрижим за вкусния Ви обяд на 3-март.
1.Предястие и основно ястие от групата по интереси :“Иновативни кулинарни техники“ с ръководител г-жа Даниела Аврамова.Учениците от 9б клас,специалност „Кетъринг“Петър Димов ,Жоро Делев, Пламен Симеонов, Преслав Маджаров, Диляра Диянова, Цветина Димитрова  и Толга Халил приготвят :
Предястие :Фаршировани яйца в три цвята-бял/пасирано сирене и белтък/,зелен-спанак и сирене/ и червен/пасирана пиперка в масло с кетчуп/
Основно ястие :Руло от пилешко филе с пълнеж от три цвята-бял /топено сирене/,зелен/задушен спанак/,червен/сушени домати и кашкавал/.Гарнитура-пюре от целина,пюре от грах и редуциран печен червен пипер.Декорация с дантела,оцветена в три цвята.
2.Десерт от групата по интереси :“Здрав живот“ с ръководител г-жа Милена Ненчева
В състав Димитрина Георгиева ,Мария Димитрова, Никол Гунева, и Христина Михайлова от 9г клас,професия „Хлебар-сладкар“
В десертите няма захар,те са приготвени с безглутеново брашно,стевия им е подсладител
Десерт1-„Пурички“ в три цвята оцветяващи тестото/бяло,зелено-с екстракт от мента,червено с малинов екстракт/Пълнеж от животинска сметана и шушулка ванилия за аромат.
Десерт2-Парфе от заквасена сметана,мед и желатин в три цвята ,като зеления цвят е постигнат с екстракт мента,а червения е с малинов сироп.
3.Коктейли от учениците от 10б клас,специалност „Кетъринг“ с ръководител инж.Диана Иванова,които имат особена страст към барманството от миналата година.
Учениците Дамяна Георгиева,Бранислав Косеков,Никола Попов и Даниел Тихомиров приготвиха и презентираха :
Алкохолен коктейл тип :“шот“с името „Трибагреник“-състои се от гренадин,мента и бита сметана,като се приготвя с метод „напластяване“чрез барова лъжица
Безалкохолен коктейл „3 март“-червения пласт е от намачкани с мъдлър ягоди ,малини и мед,зеления пласт е от българско кисело мляко с накълцана свежа мента и есктракт от мента за цвят,белия пласт е от леко хомогенизирано българско кисело мляко.Приготвя се чрез напластяване .За декорация –листо мента и малинка.
Тържествената маса беше декорирана с уникалните изделия от захарно тесто на психолога Албена Петрова,която се занимава с това изкуство в свободното си време.Умален модел на паметника „Шипка“ служи за център на композицията от трикольорни коктейли,а с нежност допълват аранжировките от захарни цветя-бели рози,бугенвилия и червен хибискус.
Директорът на гимназията Нели Апостолова  изрази гордостта си от постигнатите резултати и не пропусна да поздрави младите готвачи.
 
Идея и реализация Севдалина Сарандева и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич



Яндекс.Метрика