Слави Трифонов е водач на листите на "Има такъв народ" във Варна и в Стара Загора

27.02.2021 г. 11:07:28 ч.
/
Слави Трифонов е водач на листите на "Има такъв народ" във Варна и в Стара Загора
Слави Трифонов ще бъде кандидат за депутат и ще води две листи на партия "Има такъв народ" - във Варна и в Стара Загора. Той обяви това при представяне на част от екипа и приоритетите на формацията в бъдещия парламент.

Трифонов обясни, че е бил принуден да се включи в политиката заради отказа на политическия елит да изпълни точките от референдума, организиран преди 5 години от "Шоуто на Слави":

"Ние направихме всички възможно, за да приложим решението от референдума в действие, и единственото, което остана, е създаването на политически проект и участието на парламентарни избори. Зад нашия политически проект застанаха качествени, достойни и отговорни българи".

Трифонов представи част от хората, които по един или друг начин ще подпомагат работата на партията му, но не каза дали представените ще участват пряко на парламентарните избори.
Имунологът професор Андрей Чорбанов и бившата финансова експертка на КНСБ Мика Зайкова са част от екипа на партия "Има такъв народ" на Слави Трифонов за предстоящите парламентарни избори.В екипа на партията "Има такъв народ" се открояват и бившият изпълнителен директор на НЕК и настоящ председател на Българския енергиен и минен форум Иван Хиновски, експертът по сигурност проф. Николай Радулов, световната шампионка по шахмат Антоанета Стефанова и бившият изпълнителен директор на Инвестбанк Любомир Каримански.


Основен приоритет в сектор Здравеопазване ще бъде промяна в здравния модел:

"Изваждането на обществените лечебни заведения от обхвата на Търговския закон. Това става основен наш приоритет - въвеждане на обществено лечебно заведение - такова, опериращо със средствата на здравната каса и бюджета на Министерството на здравеопазването и нямащо право на търговска печалба, същевременно намиращо се под непрекъснат обществен контрол", обясни хирургът Ивайло Христов.

От "Има такъв народ" обещават създаване на електронно досие на всеки пациент до края на годината. 

Предвижда се пряк избор на Главен прокурор, механизми за предсрочно прекратяване на мандата му и изваждане на прокуратурата от съдебната власт в изцяло отделен независим орган.
Сред обещанията е и закриване на специализираните съдилища и прокуратура, промени в изборното законодателство чрез въвеждане на мажоритарна система в два тура за парламентарния вот. 

От "Има такъв народ" настояват за премахване на Независимото външно оценяване за 4-ти клас, въвеждане на два учебника по всеки предмет в средния етап и намаляване на висшите училища.
Цялата предизборна програма на партията "Има такъв народ" ще бъде публикувана на сайта на партията днес (27-и февруари).
Източник:БНР

Коментирайте
Подобни новини
"АстраЗенека" няма да се прилага при жени под 60 г. с риск
"АстраЗенека" няма да се прилага при жени под 60 г. с риск
Една година без Милен Цветков, книга в негова памет
Една година без Милен Цветков, книга в негова памет
 Тошко Йорданов: ИТН ще обяви намеренията си, след като получи мандата
Тошко Йорданов: ИТН ще обяви намеренията си, след като получи мандата
ГЕРБ може и да върнат мандата
ГЕРБ може и да върнат мандатаЯндекс.Метрика