Собственикът на „Агросвят 98” възмутен от липсата на представителство на Борсата за семена

04.02.2014 г. 11:17:00 ч.
/
Собственикът на „Агросвят 98” възмутен от липсата на представителство на Борсата за семена
Собственикът на „Агросвят 98" Стефан Койчев изрази възмущението си, че никой от столицата не уважи откриването на Борсата за семена и посадъчен материал. Койчев използва визитата на кмета на община Добрич Детелина Николова на щандовете в зала „Добротица", за да изкаже недоволството си.
„Времето не бива да е оправдание. Аз съм организирал форуми и в по-тежки условия, но все пак е имало официално представителство. Къде е зам.-министърът на земеделието, който бе избран за народен представител именно от Добрич, къде са нашите депутати, защо няма представителство от Държавен фонд „Земеделие"?", попита Койчев. Никога Борсата за семена не е изпадала в подобно положение, гневеше се той.
Припомняме, че в интервю за вестник „ГЛАС" Стефан Койчев изтъкна важността на земеделския форум, но в същото време изрази недоумение защо народните представители от Добрич не лобират за развитието и просперитета на изложението.
„Форумите, които организира „Добрички панаир", са стойностни и те трябва да продължат да съществуват като факт в календара на изложенията в страната ни, смята Койчев. Защото земеделието започва от тук, от Добруджа. Всички се равняват по нас. Тук то е най-добре развито. Арендатори и работещите в кооперациите са хора, които цял живот са били свързани със земята, те я обичат и милеят за нея. Земеделието се прави от хора, които знаят как, категоричен бе Стефан Койчев.
Фирмата му „Агросвят 98" участва за 14-ти пореден път в специализираната Борса за семена и посадъчен материал.


Коментирайте
Подобни новини
Няма работници за животновъдството, фермери привличат кадри от Молдова и Азербайджан  (ВИДЕО)
Няма работници за животновъдството, фермери привличат кадри от Молдова и Азербайджан (ВИДЕО)
„Кортева“ представи хибриди царевица и слънчоглед на фермерите от Добруджа (ВИДЕО)
„Кортева“ представи хибриди царевица и слънчоглед на фермерите от Добруджа (ВИДЕО)
Проф. Иван Киряков: Годината е много добра за изводи (ВИДЕО)
Проф. Иван Киряков: Годината е много добра за изводи (ВИДЕО)
Увеличават се случаите на резистентност към антибиотици заради прекомерната им употреба в птицевъдството (ВИДЕО)
Увеличават се случаите на резистентност към антибиотици заради прекомерната им употреба в птицевъдството (ВИДЕО)Яндекс.Метрика