Собственикът на „Агросвят 98” възмутен от липсата на представителство на Борсата за семена

04.02.2014 г. 11:17:00 ч.
/
Собственикът на „Агросвят 98” възмутен от липсата на представителство на Борсата за семена
Собственикът на „Агросвят 98" Стефан Койчев изрази възмущението си, че никой от столицата не уважи откриването на Борсата за семена и посадъчен материал. Койчев използва визитата на кмета на община Добрич Детелина Николова на щандовете в зала „Добротица", за да изкаже недоволството си.
„Времето не бива да е оправдание. Аз съм организирал форуми и в по-тежки условия, но все пак е имало официално представителство. Къде е зам.-министърът на земеделието, който бе избран за народен представител именно от Добрич, къде са нашите депутати, защо няма представителство от Държавен фонд „Земеделие"?", попита Койчев. Никога Борсата за семена не е изпадала в подобно положение, гневеше се той.
Припомняме, че в интервю за вестник „ГЛАС" Стефан Койчев изтъкна важността на земеделския форум, но в същото време изрази недоумение защо народните представители от Добрич не лобират за развитието и просперитета на изложението.
„Форумите, които организира „Добрички панаир", са стойностни и те трябва да продължат да съществуват като факт в календара на изложенията в страната ни, смята Койчев. Защото земеделието започва от тук, от Добруджа. Всички се равняват по нас. Тук то е най-добре развито. Арендатори и работещите в кооперациите са хора, които цял живот са били свързани със земята, те я обичат и милеят за нея. Земеделието се прави от хора, които знаят как, категоричен бе Стефан Койчев.
Фирмата му „Агросвят 98" участва за 14-ти пореден път в специализираната Борса за семена и посадъчен материал.


Коментирайте
Подобни новини
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
Заменят  линоловия  с олеинов  слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е  конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
Заменят линоловия с олеинов слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)Яндекс.Метрика