Начало >Добруджа >Регионални

Соня Георгиева: Диалогът и общуването с хората ще са мой приоритет (ВИДЕО)

08.11.2019 г. 15:32:43 ч.
/
Соня Георгиева: Диалогът и общуването с хората ще са мой приоритет (ВИДЕО)
Своята първа пресконференция като кмет на община Добричка даде днес новоизбраният кмет Соня Георгиева. Тя благодари в началото на жителите на общината за гласуваното й доверие.
Преминахме през много изпитания, призна Соня Георгиева, определяйки кампанията като тежка. В сравнение с 2015 г. БСП бележи успех, още повече, че запази най-голямата българска община, а тя стана първата жена-кмет там. Георгиева припомни собствения си  изборен резултат - 3693 гласа на първи тур и 6018 гласа на балотажа или 61.55% от действителните бюлетини. Един общински съветник повече или общо  8 при 7 в предходния мандат и 9 от общо 27 кметства, където ще управляват кметове от БСП, а в едно кметство кметът е независим, но с подкрепата на БСП, припомни тя.  По време на предизборната кампания, наречена "Очи в очи", Соня Георгиева е провела срещи във всичките 68 населени места на общината, за да  да чуе какви са проблемите на хората. Независимо от проявената към нея агресия, тя и нейните колеги не са си позволили да нарушат добрия тон, а приоритетите в предстоящата й работа като кмет са извлечени именно от срещите с избирателите. И тъй като основно проблемите са свързани с обезлюдяване на селата,  със застаряващото население, безработицата,  лошото водоподаване и проблемната инфраструктура, то първите мерки ще са:
Изнесени приемни в населените места, в търсене на по-добър диалог с жителите на общината.
Намиране на външно финансиране за подобряване на инфраструктурата, която е доста голяма като обем -  около 500 км е общинската пътна мрежа, а над 600 км. са улиците вътре във всички населени местна от общината.
Намаляване на таксите в детските градини, за да се задържат по този начин младите хора в селата. Ако финансирането позволява ще се търси пълно освобождаване на родителите от тази такса.
Пълна промяна в начина на сметосъбиране и сметоизвозване и хигиенизиране на селата, като пълната ревизия на тази дейност ще бъде възложена в най-скоро време.
Подобряване сигурността на хората чрез още по-ефективно  видео наблюдение и засилване на съвместната дейност с Второ РПУ.
Участие на общината в управлението на водното дружество, решение, което следва да се предложи и приеме на национално ниво, за да има общината пряко наблюдение върху работата на ВиК-оператора.  
Това, което предстои непосредствено като задача е подготовката на бюджет 2020 и сформиране на кметски екип, заяви Соня Георгиева. Все още се водят разговори за имената на бъдещите зам.кметове и  секретар на общината. Има споразумение с ГЕРБ/ЗНС за подкрепа в Общински съвет на община Добричка, завърши кметът.
 
Репортаж на Дана Михайлова и Димитър Узунов
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Седмица на предприемачеството се провежда в СУ „Стефан Караджа” в Каварна
Седмица на предприемачеството се провежда в СУ „Стефан Караджа” в Каварна
Общинският съвет на Община Добричка гласува състава на постоянните комисии, които ще работят към него (ВИДЕО)
Общинският съвет на Община Добричка гласува състава на постоянните комисии, които ще работят към него (ВИДЕО)
68-годишен шофьор се преобърна в крайпътна нива край Балчик
68-годишен шофьор се преобърна в крайпътна нива край Балчик
Новият председател на Добрички общински съвет свиква утре извънредно заседание (ВИДЕО)
Новият председател на Добрички общински съвет свиква утре извънредно заседание (ВИДЕО)Яндекс.Метрика