Начало >Добруджа >Криминални

Спад на телефонните измами в областта през миналата година

21.03.2019 г. 12:35:48 ч.
/
Спад на телефонните измами в областта през миналата година
През първата половина на 2018 г. се отчита ръст на извършените престъпления в област Добрич спрямо предходната, а през втората се регистрира спад. Това показва отчетът на местната дирекция на МВР за дейността й през миналата година. Той бе представен на брифинг от директора старши комисар Никола Панчев.
Спадът на извършените престъпления през третото и четвъртото тримесечие се дължи на изпълнението на програмата на МВР – използване на мобилни екипи, срещи с гражданите по малките населени места и засилено присъствие на жандармерията на територията на областта от септември, обясни старши комисар Никола Панчев.
Извършените грабежи в област Добрич през 2018 г. са 13, при 29 през предходната. Увеличава се разкриваемостта на този вид престъпления и достига 69.23%.
Телефонните измами през миналата година в региона са били само общо 8. През 2017 г. те са били 28. Това не трябва да ни успокоява, защото от началото на годината се забелязва активизирана на контингента, отбеляза директорът на ОД на МВР – Добрич. Той предупреди гражданите, че полицаите никога не искат от тях финансови средства или други ценни неща, за да извършат определена дейност.
През миналата година в областта са регистрирани 2 убийства. Те са извършени след битови конфликти и са разкрити. Две са били убийствата в Добричко и през 2017-та.
През 2018 г. са разкрити 9 престъпления, свързани с разпространението на акцизни стоки. При тях са иззети 87000 къса цигари и 140 кг. тютюн. Констатираме значителен спад на употребата на цигари без бандерол в област Добрич, добави старши комисар Никола Панчев.
Област Добрич е голяма територия с население от различни етнически групи, но в сравнение с другите подобни райони на страната, тук няма междуетнически проблеми, заяви директорът на местната полиция.
Той бе категоричен, че делата за изчезналите добричлии не са затворени и няма да бъдат затворени.
Гости на отчета бяха заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, старши комисар Стоян Темелакиев – зам.-директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, областният управител Красимир Кирилов и кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов.
Националното ръководство на МВР даде положителна оценка на дейността на областната дирекция за 2018 г. Колегите се справят добре по главните приоритети на министерството – намаление на пътно-транспорния травматизъм и противодействие на битовата престъпност, отбеляза заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев. Повече усилия трябва да се положат за противодействие на корупционните престъпления и разпространението на наркотици. Резултатите на добричката дирекция са под средните за страната, съобщи заместник-главният секретар на МВР. Той информира, че директорът на ОД на МВР - Добрич старши комисар Никола Панчев е предложил организационни мерки, които ще допринесат за подобряване на ефективността и ефикасността на полицейската дейност.

Коментирайте
Подобни новини
Присъди за двама мъже за държане на наркотици с цел разпространение
Присъди за двама мъже за държане на наркотици с цел разпространение
Дете е блъснато на пешеходна пътека в Добрич
Дете е блъснато на пешеходна пътека в Добрич
Двама мъже, обвинени в убийство по хулигански подбуди на улица в Добрич, отиват на съд
Двама мъже, обвинени в убийство по хулигански подбуди на улица в Добрич, отиват на съд
Задържаха мъж, задигнал пари от дарителска кутия в добричко училище
Задържаха мъж, задигнал пари от дарителска кутия в добричко училище



Яндекс.Метрика