Начало >Добруджа >Култура

Спектакълът „Пижама за шестима“ – малко смях и разтуха в условията на пандемия

03.08.2020 г. 09:09:49 ч.
/
Спектакълът „Пижама за шестима“ – малко смях и разтуха в условията на пандемия
„Пижама за шестима“ е комедията, на която ще могат да се насладят любителите на театралното изкуство в Добрич през месец септември. Спектакълът „Пижама за шестима“ е поредната порция смях в смутно време, каза режисьорът на пиесата Костадин Бандутов. Работата по спектакъла е започнала от януари. Бяхме почти готови още по време на извънредното положение. След отпускането на противоепидемичните мерки, довършихме работата по спектакъла, но през летния сезон няма представления. Така премиерата на „Пижама за шестима“, на сцена в Драматичен театър „Йордан Йовков“, ще бъде през септември.
Малко смях, развлечение и разтуха за хората в условията на пандемия. Пиесата представя един хаос от любовно-семейни отношения, сред който един мъж трябва да справи и успешно да прикрие факта, че има любовница и в същото време да осъзнае, че и жена му има любовник, каза режисьорът.
Отново подготвихме комедия, но забележете, че в цяла България се залага основно на този жанр. Никой не посяга към по-сериозните заглавия. Сякаш те останаха като един комплекс от миналото, защото през социализма се работеше повече по пиеси с тежки, сериозни послания и теми.
И сега, но чрез комедиите, също се дава материал за размисъл, относно нравите на едно общество, чрез шаржа като похват. Бих го нарекъл критика на смеха, т. с. чрез смеха да изразиш отношението си към даден проблем, обясни Костадин Бандутов.

Коментирайте
Подобни новини
1000  читатели по-малко са ползвали услугите на РБ „Дора Габе” в Добрич през 2020 г. (ВИДЕО)
1000 читатели по-малко са ползвали услугите на РБ „Дора Габе” в Добрич през 2020 г. (ВИДЕО)
Културен афиш в Добрич за периода 18 - 24 януари
Културен афиш в Добрич за периода 18 - 24 януари
Школите по изкуства в Добрич излизат на протест, настояват за отваряне на залите (ВИДЕО)
Школите по изкуства в Добрич излизат на протест, настояват за отваряне на залите (ВИДЕО)
Културен афиш на община Добрич за времето от 11 до 17 януари
Културен афиш на община Добрич за времето от 11 до 17 януариЯндекс.Метрика