Начало >Добруджа >Криминални

Сред задържаните при полицейски операции в Добрич, Балчик и Албена - с наркотици и крадци (ВИДЕО)

20.02.2020 г. 16:35:33 ч.
/
Сред задържаните при полицейски операции в Добрич, Балчик и Албена - с наркотици и крадци (ВИДЕО)
Резултатите от специализирани полицейски операции, които бяха проведени на 19 февруари и нощта срещу 20 февруари в Балчик и на територията на град Добрич и курортен комплекс Албена, бяха представени на брифинг в Окръжната прокуратура в Добрич. Данни за тях съобщи и. д. окръжен прокурор Златко Тодоров. Операцията в Балчик, което бе насочена към битовата престъпност, се проведе от 8.00 ч. на 19 февруари до 8.00 ч. на 20 февруари. Проверени са 220 лица, 6 от които са от криминалния контингент, 182 МПС, 8 заведения, хазартни зали и магазини.
Проверени са и 2 лица, срещу които се водят две и повече досъдебни производства. Установено е, че двамата спазват определените им мерки за неотклонение. Образувано е едно бързо производство за държане на високорискови наркотични вещества.
Едновременно с това са проведени мероприятия на територията на Първо Районно управление – Добрич и Районно управление – Албена. Проверени са 376 лица, от които 44-ма са от криминалния контингент, 284 МПС, 22 питейни заведения, хазартни зали и магазини. Проведени са и 10 лица с 2 и повече досъдебни производства и за образувани 11 наказателни производства, от които 4 са бързи, а 7 - досъдебни производства.
При тези действия в поделенията на МВР са задържани 23 лица за държане на наркотици, за притежание с цел разпространение на наркотици, кражби и повреждане на общинско имущество. Като само разкритите кражби са 4 на брой и са с участието на 5 души.
Подробности за случаите със задържаните при полицейските операции в Балчик, Добрич и Албена съобщи на брифинга директорът на Областна дирекция на МВР – Добрич старши комисар Никола Панчев.
Той поясни, че в дома на задържания с наркотици в Балчик са открити и иззети 55,7 гр. суха тревна маса (канабис) и 12 броя саморъчни свити цигари, съдържащи 18,9 гр. канабис.
В апартамента на задържания за притежание с цел разпространение на наркотици в Добрич пък са открити 253 пликчета със 195 гр. марихуана и бяло прахообразно вещество (амфетамин) с тегло 95 гр. Заедно с мъжа е задържана и жената, с която е живеел.
При друг от случаите, с намесени наркотици, са задържани 3 лица в Добрич. При проверка след сигнал, в избено помещение на жилищен блок в града, са открити кутия с малко количество марихуана и 16 топчета с амфетамин, с тегло 5,5 гр.
Гл. комисар даде информация и за една от кражбите. Тя е извършена за 12 февруари в село Рогачево. По случая са работили РУ – Албена и ОД на МВР - Добрич. Задържани са двамата извършители, намерени са и откраднатите вещи – 4 бр. автомобилни гуми с алуминиеви джанти, ъглошлайф, моторна коса и др.
На брифинга стана ясно, че се отчита спад в броя на извършените престъпления с над 10% спрямо същия период на 2019 г., като най-голямо е намалението на битовата престъпност.
В брифинга участваха още началникът на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР - Добрич и началникът на отдел „Разследване“ при ОД на МВР - Добрич.

Коментирайте
Подобни новини
Окръжният съд в Добрич остави в ареста обвинен за подпомагане на чужденци да преминават и пребивават в страната
Окръжният съд в Добрич остави в ареста обвинен за подпомагане на чужденци да преминават и пребивават в страната
Пътните полицаи задържаха мъж, шофирал под въздействие на  бензодиазепин
Пътните полицаи задържаха мъж, шофирал под въздействие на бензодиазепин
Челен сблъсък с пострадали в района на Пети километър
Челен сблъсък с пострадали в района на Пети километър
Трима водачи задържани в неделния ден заради употреба на алкохол
Трима водачи задържани в неделния ден заради употреба на алкохол



Яндекс.Метрика