Стачка блокира Атина за 24 часа

18.02.2020 г. 09:28:13 ч.
/
Стачка блокира Атина за 24 часа
24-часова стачка блокира днес гръцката столица Атина. Засегнати са трамваите, метрото, автобусния и тролейбусния транспорт. Няма да работят и корабите на пристанище Пирея. От Външното ни министерство препоръчват на българските граждани, пътуващи до Атина, да потърсят алтернативни начини за придвижване и да се информират предварително за ситуацията на място.
Истински транспортен хаос настъпи в столицата Атина. Всички видове градски транспорт са блокиране от стачкуващите. Единственият възможен начин за придвижване са личните автомобили.
Хиляди хора закъсняха днес за работа, много не отидоха.
Моряците и докерите по присатнищата с в стачка, което блокира фериботни линии и товарни кораби. Много хора не са били информирани за стачката и чакат по пристанищата.
Недоволни пътници има по гарите. Железопътната компания предварително съобщи, че няма да участва в стачката. Хората си резервираха пътувания и минути преди началото на стачката спряха всички влакове.
Стачкуват не само от транспортния сектор. В протеста участват държавни служители, лекари в държавните болници, работещите в общините. Всички медии, включително и държавната телевизия, прекъснаха програмите си.
Недоволството и напрежението е много голямо, защото законопроектът, който се обсъжда в парламента предвижда социални реформи като увеличаване на възрастта за пенсиониране на 67 години, при необходими 40 години трудов стаж. Опозицията предупреждава, че в социалните промени се предвижда отново орязване на пенсии, увеличаване на средствата за осигуряване. Това са теми, които засягат всички в Гърция, затова хората пак са на демонстрации.
Източник:БНТ

Коментирайте
Подобни новини
Броят на жертвите от COVID-19 в САЩ надхвърли 10 000 души
Броят на жертвите от COVID-19 в САЩ надхвърли 10 000 души
Борис Джонсън е в интензивно отделение, но не е на апаратно дишане
Борис Джонсън е в интензивно отделение, но не е на апаратно дишане
Германия със спад на случаите на COVID-19 за четвърти ден
Германия със спад на случаите на COVID-19 за четвърти ден
1, 6 млн. американци тествани за коронавирус
1, 6 млн. американци тествани за коронавирусЯндекс.Метрика