„Старт” АД ще разкрие догодина още 20 работни места

15.10.2013 г. 14:04:00 ч.
/
„Старт” АД ще разкрие догодина още 20 работни места
От близо две години, откакто е в групата на „Монбат", фирма „Старт" АД е една от бързо-развиващите се в региона и страната. Инвестицията, която правим годишно с „Монбат" е 3 млн. евро. В тази сума влизат машини, съоръжения, подновяване на складови помещения и въвеждане на стандарти, заяви изп. директор на добричката фирма инж. Митко Янев. Днес на пресконференция бяха представени резултатите от приключилия европроект за подобряване на безопасните условия на труд в „Старт" АД. Проектът е на стойност 150 хиляди лева, от които 80% са безвъзмездна финансова помощ по схема „Безопасен труд" на ОП „Развитие на човешките ресурси". Целта на проекта бе повишаване на трудовата безопасност в предприятието. Закупени са висококачествени лични предпазни средства и работно облекло на работещите, съобщи координаторът по проекта Даниела Димитрова.
В началото на тази година е извършен цялостен ремонт на битовите помещения – бани и тоалетни. Сключен е договор с външна фирма за изпиране на работните облекла. 100% са подменени всички филтриращи съоръжения от датската фирма „Недерман".
От следващата година ще бъдат разкрити 20 нови работни места, като наетите ще бъдат млади хора - до 30 години. Те ще преминат безплатно обучение за специалисти, обясни инж. Янев. Фирмата участва в европейската програма за иновативност. Надяваме се да получим финансиране, но дори да не бъдем одобрени, ще инвестираме 3 милиона в машини и техника, коментира шефът на „Старт". Трудно се намират машиностроители, тъй като нашите гимназии почти не функционират. С новата програма на правителството, виждам, че този въпрос е засегнат и дано да се възстанови професионализма в гимназиите. Това ще помогне на бизнеса в производствените дейности, каза още Янев.
„Старт" АД произвежда стартерни акумулаторни батерии и батерии за военното производство. 95% от продукцията се изнася за Европа и Близкия Изток.


Коментирайте
Подобни новини
Фламинго Гранд в Албена – с поредно високо отличие от Fit Reisen
Фламинго Гранд в Албена – с поредно високо отличие от Fit Reisen
Добричка фирма разширява производството с проект за 1 млн. лева
Добричка фирма разширява производството с проект за 1 млн. лева
Добричката  "Неопърл-България"-  най-добра фирма в групата от 9 завода в цял свят  (ВИДЕО)
Добричката "Неопърл-България"- най-добра фирма в групата от 9 завода в цял свят (ВИДЕО)
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в БългарияЯндекс.Метрика