Начало >Добруджа >Култура

Студенти се представят в Балчик с дизайнерски изложби и класически концерти

06.09.2013 г. 09:42:00 ч.
/ ИА Добруджа
Студенти се представят в Балчик с дизайнерски изложби и класически концерти
„50 години български индустриален дизайн" и „Дизайн за хората" са двете изложби, които ще бъдат открити тази вечер в 18 часа в Художествената галерия в Балчик в третия ден на Международния фестивал за младите в изкуството „ВИА ПОНТИКА". Студенти от специалността „Индустриален дизайн" в Националната художествена академия в София с ръководители доц. Мирян Мирянов, доц.Станко Войков, доц. Милена Николова, доц. Димитър Добревски, и преподаватели Николай Денев и Рангел Чипев представят в експозицията „Дизайн за хората" своите концепции за съвременни решения на индустриални изделия – част от обществената или работната среда на хората. Сред авторите са Емил Стефанов, Захари Ганчев, Марта Македонска, Лилия Николова, Антон Иванов, Ани Йорданова, Владимир Тунчев, Кристиян Калинов, Рая Бакалова, Тереза Илиева, Стефан Захариев, Марина Денева, Елизабет Ангелова, Жаклин Атанасова, Милена Китипова.
Националният облик на българския дизайн и приобщаването му към европейските традиции в продължение на десетилетия са обект на ретроспективната изложба, която може да бъде разгледана също до 13 септември.
Във фестивалната програма днес са включени и два концерта. В Каменната зала в Двореца в Балчик в 20 часа ще звучат творби на Хайдн, Стравински и Пиацола в изпълнение на камерен ансамбъл "3/4" – Симеон Златков - пиано, Александър Иванов – цигулка, Фарадж Акбаров – кларинет, и Теодора Атанасова – виолончело. В 20 часа ще започне и концертът „Вечната музика" на терасата на 17-я етаж на хотел „Добруджа" в Албена. Гостите в курортния комплекс ще имат възможност да чуят Брамс, Равел, Паганини и Моцарт в изпълнение на студентите от Националната музикална академия „Проф.Панчо Владигеров" – пианиста Емил Вучев, Ели Стойнева – виола, и Любомира Михайлова - кларинет.
Входът за всички прояви е свободен.


Коментирайте
Подобни новини
Звездата на Националния музикален театър "Стефан Македонски" Валентина Корчакова ще пеев Добрич в четвъртък
Звездата на Националния музикален театър "Стефан Македонски" Валентина Корчакова ще пеев Добрич в четвъртък
Лятно турне с музикалното „Пътешествие из Средиземноморието“ 13-ти август  в Добрич
Лятно турне с музикалното „Пътешествие из Средиземноморието“ 13-ти август в Добрич
Културен афиш за периода 10 - 16 август
Културен афиш за периода 10 - 16 август
Марио Николов обещава удоволствие за публиката в Добрич на концерта “Пътешествие из Средиземноморието“
Марио Николов обещава удоволствие за публиката в Добрич на концерта “Пътешествие из Средиземноморието“Яндекс.Метрика