Начало >Добруджа >Общество

Светослав Тачев от Франция: България се справи по-добре с кризата, тук подцениха ситуацията (ВИДЕО)

22.05.2020 г. 16:38:33 ч.
/
Светослав Тачев от Франция: България се справи по-добре с кризата, тук подцениха ситуацията (ВИДЕО)
България се справи значително по-добре от Франция с мерките и решенията по време на пандемията. Това се отчита от медиите тук, заяви за медийна група „Добруджа” Светослав Тачев, който е роден в Добрич, но от 25 години живее във Франция. Според него, френската държава е подценила ситуацията, а предприетите мерки са закъснели.

Тачев е художник, роден е в Добрич, възпитаник на Тодор Балев, след което продължава образованието си в Художествената гимназия в София. След казармата отива да учи в Париж и животът му се стича така, че остава във Франция. Започва да рисува илюстрации за книги, за статии в списания и вестници, афиши и др. Преподава уроци и в школи по рисуване.
Тачев е благодарен на образователната система в България, която дава не само по-широки познания на учениците, но и друг тип отношение към изкуството въобще. „Тук, във Франция, има едно усещане, че рисуването е някак елитарно занимание. Опитвам се да обясня на децата, че не трябва да се притесняват да изразяват себе си чрез рисуването, дори да си мислят, че нямат талант”, казва Тачев.

Художникът признава, че има огромно желание да се завърне и да види родния Добрич след повече от две десетилетия. Двете му дъщери често го питат кога ще ги заведе в града, където е роден. Тъй като напуска града пред гимназията, няма и много приятели тук. Но сред малцината е треньорът по тенис Юрий Дойчев. „Чувам се с майка му, тя ми разказва, че се е захванал с нов проект и много се радвам за него”, споделя Тачев.

Той ни изпрати и няколко свои карикатури, които ще публикуваме във вестник „Седмичен ГЛАС”.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето на Никулден
Прогноза за времето на Никулден
Отбелязваме Международният ден на доброволеца
Отбелязваме Международният ден на доброволеца
Почитаме Св. Сава
Почитаме Св. Сава
55 нови случая на коронавирусна инфекция в област Добрич
55 нови случая на коронавирусна инфекция в област ДобричЯндекс.Метрика