Начало >Добруджа >Криминални

Съдът отнема незаконно придобито имущество за над 200 000 лв. на добричлия

16.08.2013 г. 11:39:00 ч.
/ ИА Добруджа
Съдът отнема незаконно придобито имущество за над 200 000 лв. на добричлия
Окръжен съд – Добрич уважи частично иска на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу 38-годишния Метин Исм. и неговата съпруга и отне в полза на държавата имущество на стойност 208 897 лв. На конфискация подлежат автомобил „БМВ", 3 броя мобилни телефони, 64 банкноти в EUR и парична сума, представляваща стойността от продажбата на лек автомобил „Форд".
Съдът обяви за недействителни сключените между тях като продавачи и Милен Ал. като купувач, договор за покупко-продажба на сграда за търговия и услуги.
Окръжен съд – Добрич, отхвърли предявения от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество иск против Милен Ал. и още две лица, за прогласяване на недействителност по отношение на сключения между тях договор за покупко-продажба на кафене и три магазина във въпросната търговска сграда.
Съдът отне в полза на държавата от Метин Исм. и неговата съпруга сумата от 168 825 лв., получена от сключения между тях и Милен Ал. договор за покупко-продажба на друг имот.
Съдът отхвърли предявения от Комисията против Метин Исм. и съпругата му иск за отнемане в полза на държавата на имущество над посочения от съда размер от 208 897 лв. до предявения размер от 231 282 лв.
В хода на делото е установено, че единственият законен източник на доходи на Метин Исм. е приход от работна заплата в общ размер на 1768,42 лв. за периода 06. 04. 2011 г. – месец декември 2011 г. Не са констатирани законни доходи на съпругата му. Съдът възприема заключението по съдебно-икономическата експертиза, според което размерът на разходите на двамата ответници за периода 2005 г. – 2011 г., е в размер на
531 699 лв. или 2 899 минимални работни заплати. Това показва, че разходите надвишават законните им приходи с 529 931 лв., равняващи се на 2 892 минимални работни заплати.
Решението на Окръжен съд – Добрич, е обжалвано от ответниците.
Пресцентърът припомня, че искът на Комисията е предявен във връзка с влязъл в сила на 11.08.2011 г. съдебен акт на Окръжен съд – Варна, срещу Метин Исм. Той е признат за виновен в това, че през периода 01.07.-09.11.2010 г. в гр. Добрич, в гр. Варна и в ФР Германия, е участвал в организирана престъпна група, създадена с користна цел, за да извършава престъпления трафик на хора през граница с цел да бъдат използвани за развратни действия.


Коментирайте
Подобни новини
Две катастрофи с пострадали за денонощие в област Добрич
Две катастрофи с пострадали за денонощие в област Добрич
Трима с фрактури след челен удар по пътя Добрич - Силистра
Трима с фрактури след челен удар по пътя Добрич - Силистра
Двамата водачи от вчерашната катастрофа по пътя Добрич – Силистра са с фрактури
Двамата водачи от вчерашната катастрофа по пътя Добрич – Силистра са с фрактури
Кола и покрив на къща изгоряха при пожар в с.Кочмар
Кола и покрив на къща изгоряха при пожар в с.КочмарЯндекс.Метрика