Начало >Добруджа >Общество

Съвети за по-лесно намиране на работа

04.08.2021 г. 16:19:45 ч.
/
Съвети за по-лесно намиране на работа
Направете вашето мотивационно писмо да работи за вас
Много хора злоупотребяват със своето мотивационно писмо, като основно го използват като повторен опит за тяхната автобиография. Те не знаят, че един от най-добрите съвети за търсене на работа включва използването на мотивационното писмо по правилния начин. По тази тема е казано и написано много, така че ще се придържаме към най-важната информация тук.
Първо, вашата мотивационното писмо не е вашата автобиография. Трябва да се разглежда като отделно въведение, предназначено да разкаже накратко на наемащия мениджър за вас като човек и защо сте подходящият кандидат за работата
Например можете да затворите с нещо като:
•          „Очаквам с нетърпение скоро да се срещнем с вас, за да обсъдим позицията по-подробно.“
•          „Ще се свържем с вас по имейл следващата седмица, за да продължите този разговор.“
•          „Моля, свържете се с мен по телефона или имейл, за да определите време за допълнително обсъждане на моята работа!“
Подгответе се за интервюто си
Последният от нашите най-добри съвети за търсене на работа за 2021 г. се занимава с процеса на интервю. Помислете за това като за заключителен аргумент: свършили сте усилената работа по търсене на работа и сега трябва да приключите сделката, за да започнете работата.
И така, как да подпечатате тази сделка и да избегнете отказ? Подгответе се правилно! Без значение колко интервюта сте правили в миналото, все пак трябва да си правите домашното всеки път.
Започнете с проучване на фирмата. Уверете се, че разбирате какво правят и как функционира тяхната корпоративна култура. Ако можете, научете нещо и за интервюиращия. Проучете продуктите, услугите и позицията на компанията на пазара. Най-вече се уверете, че разбирате отворената позиция и какво очакват работодателите от вас. Това ще ви помогне да се чувствате по-комфортно на интервюто и да се съсредоточите върху правилните области на безпокойство.
Съвет : имайте въпроси. Добрите мениджъри по наемане искат да чуят вашите въпроси!
Всъщност, когато кандидатите не успеят да зададат въпроси, някои наемащи мениджъри интерпретират това като знак за разединяване. Те ще приемат, че всъщност не се интересувате - или по-лошо, мислите, че вече знаете всичко, което трябва да знаете.

Източник: Намери работа
 

Коментирайте
Подобни новини
Времето на 2 май
Времето на 2 май
Награди от два конкурса за малки художници от Клуб "Цветно" при Младежки център - Добрич
Награди от два конкурса за малки художници от Клуб "Цветно" при Младежки център - Добрич
Аварии в няколко села в областта отстраняват днес от ВиК-Добрич
Аварии в няколко села в областта отстраняват днес от ВиК-Добрич
4 регистрирани листи в РИК-Добрич до момента
4 регистрирани листи в РИК-Добрич до момента



Яндекс.Метрика