Начало >Добруджа >Общество

Тодор Гикински: Цената на водата няма да поскъпне, докато това зависи от мен (ВИДЕО)

23.09.2020 г. 15:48:05 ч.
/
Тодор Гикински: Цената на водата няма да поскъпне, докато това зависи от мен (ВИДЕО)
Нашата работа е насочена към това да няма повече поскъпване на цената на водата в област Добрич, заяви инж. Тодор Гикински – председател на борда на директорите на ВиК – Добрич. Той се ангажира, че докато това зависи от него, няма да бъде подавано заявление за по-висока цена.

На работата на ВиК, а не само на водния цикъл, се дължи драстичното намаление на загубите на вода в Добрич, заяви Тодор Гикински. Той коментира изнесената на пресконференция по проекта за водния цикъл информация, че град Добрич вече се водоснабдява с 41% по-малко вода. За първите 8 месеца на тази година подадените количества са 879 476 куб. м., докато за същия период на 2018 г. са били 1 483 108 куб. м.

По проекта бяха сменени 40% от тръбите в мрежата на град Добрич, отбеляза Тодор Гикински. Ако ВиК не беше предприело мерки, загубите на вода щяха да се увеличат - от 80 на 90%, защото налягането се покачва в останалите 60%, заяви той. Ние съумяхме да подменим най-амортизираните участъци, които не бяха включени във водния цикъл и да предприемем други действия като прехвърляне от едно трасе на друго, за да ограничим авариите, обясни Тодор Гикински. Той обеща, че догодина загубите на вода ще са още по-малко. В момента на пример се работи по подмяната на 1,2 км. тръби от бул. „Трети март“ към Лозята. Практика на ВиК е да подменя мрежата на местата в областта, където се случват чести аварии, заяви Тодор Гикински.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Обществената телевизия ще излъчи предаване за съдбата на таврийските българи
Обществената телевизия ще излъчи предаване за съдбата на таврийските българи
Божанка Вуцова:  Наградата  на НЧ „Йордан Йовков” има особено голяма стойност в годината на  неговия 150-годишен юбилей
Божанка Вуцова: Наградата на НЧ „Йордан Йовков” има особено голяма стойност в годината на неговия 150-годишен юбилей
Времето на 30 октомври
Времето на 30 октомври
За първи път в Добрич ще се проведе Детективска игра
За първи път в Добрич ще се проведе Детективска играЯндекс.Метрика