Начало >Добруджа >Регионални

Тошевските училища изпратиха випуск 2019

15.05.2019 г. 14:07:45 ч.
/
Тошевските училища изпратиха випуск 2019
За 61 млади тошевци днес бе денят, когато чуват за последно училищния звънец. С тържествени церемонии, първо в СУ „Никола Й. Вапцаров“, а след това в ПГЗ „Тодор Рачински“ бяха изпратени учениците от Випуск 2019 в община Генерал Тошево. И двете тържества бяха уважени от кмета на община Генерал Тошево Валентин Димитров и неговия екип, а десетки родители и учители не сдържаха сълзите си от радост, че изпращат своите деца по нелекия път на живота.
С емоционални думи кметът на общината изпрати абитуриентите и в двете училища. „Бъдете здрави, добри и трудолюбиви, като истински добруджанци и не забравяйте - вие можете, вие знаете, вие ще успеете! Вие сте бъдещето на нашия град! На добър час!“, пожела той на Випуск 2019. 
Освен традиционното приветствие на градоначалника, програмата в празничния ден включваше официално издигане на националния флаг, предаване на училищното знаме на следващия Випуск, както и поздрави от директорите на училищата. Без да изневеряват на традициите те се обърнаха към зрелостниците с пожелание да носят в сърцето си спомена за училището, за първата изписана дума, за приятелите и за родния край.
С неизменното броене до 12, събралo в едно всички емоции на ученическите години, Випуск 2019 си взе „Довиждане“ с учителите и училището. Чаровни и усмихнати, завладени от красиви мечти, младежите не скриха, че заедно с веселието, ще помнят и с носталгия деня на раздялата с учители и съученици.
Празничната атмосфера бе допълнена от музикално танцови изпълнения и много споделени мигове на радост.
Източник:Община Ген.Тошево

Коментирайте
Подобни новини
Детските градини и ясла в община Каварна отварят врати на 1 юни
Детските градини и ясла в община Каварна отварят врати на 1 юни
Читалище „Димитър Минчев“ в Паскалево заявява участие в  „Пендара“
Читалище „Димитър Минчев“ в Паскалево заявява участие в „Пендара“
Две водни авари се отстраняват днес
Две водни авари се отстраняват днес
Детските заведения в община Балчик отварят врати днес
Детските заведения в община Балчик отварят врати днесЯндекс.Метрика