Тръмп почти не е плащал данъци 15 г., обяви "Ню Йорк таймс"

28.09.2020 г. 10:26:55 ч.
/
Тръмп почти не е плащал данъци 15 г., обяви "Ню Йорк таймс"
Американският президент Доналд Тръмп не е плащал никакъв федерален подоходен данък през 10 от последните 15 години, според публикувана вчера статия на в."Ню Йорк таймс", цитирана от "Асошиейтед прес" и БТА.
Тръмп, който ревниво пази информацията за данъчните си декларации и е първият американски президент след 70-те години, който не ги е правил публично достояние, е платил 750 долара данъци на федералните власти през 2016 г., която е годината на избирането му, и още 750 долара през първата си година като президент.
Това разкритие, което според изданието е направено въз основа на данъчните му декларации през последните две десетилетия, идва в ключов момент преди първия предизборен дебат утре, само няколко седмици преди решаващите президентски избори.
В материала на "Ню Йорк таймс" се говори за "хронични загуби и години на избягване на данъци".
Доходите - стотици милиони долари
"Ню Йорк таймс" продължава с обяснението, че е са използвани документи за проверка колко е доходът на президента от компаниите му в чужбина. За първите му две години като президент става въпрос за приходи от 73 години - основно от голф игрищата в Ирландия и Шотландия, но и от лицензионни сделки в "страни, клонящи към авторитарни тенденции или сложна геополитика." Филипините, Индия и Турция (съответно 3, 2.3 и 1 млн. долара) са пример.
Същевременно само през 2018 г. приходите му от американското предаване "Стажантът" и сделки с организации, които искат да използват името му, са на стойност 427.4 млн. долара.
Също така Тръмп е натрупал 176.5 млн., инвестирайки в две офис гради през същата година. Според "Ню Йорк таймс" обаче не са платени никакви данъци върху тях, а той е посочил, че изнесът му е претърпял сериозни загуби.
Твърди се още, че бизнесът му е получил пари от "лобисти, чужди представители и други, които искат време лице в лице, достъп или услуга" от президента.
Източник:Dnevnik.bg

Коментирайте
Подобни новини
За пръв път Арктика още не е започнала да замръзва, алармираха учени
За пръв път Арктика още не е започнала да замръзва, алармираха учени
Италия обмисля национална блокада
Италия обмисля национална блокада
Последният дебат Тръмп - Байдън: Коронавирус и расизъм
Последният дебат Тръмп - Байдън: Коронавирус и расизъм
В САЩ одобриха Ремдесивир за болнично лечение на COVID-19
В САЩ одобриха Ремдесивир за болнично лечение на COVID-19Яндекс.Метрика