Турция: Европа гони мюсюлманите като евреите през 20-те г. на XX век

25.10.2020 г. 16:11:58 ч.
/
Турция: Европа гони мюсюлманите като евреите през 20-те г. на XX век
Турция обяви, че "обидните карикатури" с пророка Мохамед са използвани за сплашване на мюсюлманите в Европа под маската на свободата на изразяване, информира АФП. 
От турското президентство обявиха, че европейското поведение на демонизиране на мюсюлманите напомня за отношението към евреите в Европа през 20-те г. на миналия век.Политиките на френския лидер Еманюел Макрон в защита на страната от радикалния ислям вбесиха Турция.
Вчера турският лидер Реджеп Ердоган заяви, че Макрон се нуждае от психиатър. Франция отзова посланика си.
Директорът по комуникациите в турското президентство Фахретин Алтън написа в "Туитър", че обидните карикатури, обвиненията срещу мюсюлманите в сепаратизъм и акциите в джамии не са свобода на изразяване.Става въпрос за сплашване и напомняне на мюсюлманите, че са добре дошли да поддържат европейската икономика, но те никога няма да принадлежат на фона на уверенията за интеграция. Всичко, което виждаме за мюсюлманите в европейската култура днес напомня на демонизирането на европейските евреи през 20-те г. на миналия век, предупреди той.
Франция и Турция са в сериозни разногласия по редица теми, включително за спора в Източното Средиземноморие, намесата на турците в конфликтите в Либия, Сирия и Нагорни Карабах.
Някои европейски лидери не само атакуват мюсюлманите, но и нашите свещени ценности, нашите свещени книги, нашия пророк и нашите политически лидери, нашия начин на живот, подчерта Алтън.
Според него европейците трябва да разберат: "Мюсюлманите няма да си отидат, защото не ни искате. Няма да обърнем другата буза, когато ни обидите. Ние ще се защитим на всяка цена".
Снимка:webnews.bg
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
Учени прогнозират мегапотоп в САЩ
Учени прогнозират мегапотоп в САЩ
СЗО: 628 000 са потвърдените новозаразени в целия свят
СЗО: 628 000 са потвърдените новозаразени в целия свят
В Москва започна масова ваксинация
В Москва започна масова ваксинация
В Мадрид забраняват посрещането на Нова година по площадите
В Мадрид забраняват посрещането на Нова година по площадитеЯндекс.Метрика