Търсят се най-добрите учители - дигитални новатори в образованието

03.06.2020 г. 09:42:50 ч.
/
Търсят се най-добрите учители - дигитални новатори в образованието
Всички учители в страната могат да се включат в конкурса „Дигитални новатори в образованието“, организиран от БАИТ (Българска Асоциация по Информационни Технологии). Инициативата ще се провежда под патронажа на Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.
 
Целта на конкурса е да отличи и насърчи използването на добри практики в дистанционното обучение на учениците от 1-ви до 12-ти клас. Идеята на организаторите е също инициативата да открои учителите - дигитални новатори, да популяризира дистанционното обучение и да насърчи неговото използване като неизменна част от образованието.
 
В конкурса могат да участват всички учители, обучаващи ученици от 1-ви до 12-ти клас по всички учебни дисциплини, включени в учебните програми на МОН. Всеки учител може да бъде номиниран или да се самономинира, в една или повече категории.
 
Регистрацията в конкурса става чрез подаване на Формуляр за кандидатстване. Крайният срок за регистрация е 30-ти юни 2020 г.
 
В подкрепа към кандидатурите:
Ще се приемат линкове към мнения, референции, коментари от ученици и родители, подадени във Facebook, LinkedIn, учебни платформи или получени по имейл; резултати от тестове, линкове към материали и видеоматериали.
 
Конкурсът ще определи носителите на 4 отличия в следните категории:
1. Иновативен подход за преподаване
Интерактивност при преподаването, включване на ученици и техни решения в помощ на преподаването;
Използване на специални средства – видео клипове, др. решения в помощ на дистанционното обучение;
Игри, викторини и други форми със състезателен елемент.2.  Най-добре посрещната учебна програма от ученици и родители
Баланс между преподаване, домашни, проекти и почивки;
Метод за оценяване и отличаване /най-добър проект, решение на задача/;
Обратна връзка от родители и ученици и коригиращи действия;
Степен за усвояване на материала /сравнение на резултати от тестове с предишни години/;
Консултации и индивидуална работа с ученици.3. Технологични иновации
Приложение на ИКТ в цялостния обучителен процес – тестове, домашни, визуализация и примери; 
Допълнителни технологични иновации;
Принос за приобщаване към дигиталните технологии на семействата на учениците.4. Мултиплициране на иновативните учебни решения
Многократно използване от други учители и/или училища;
Подготовка на учебни материали, покриващи и допълващи учебната програма;
Методически материали, подготвени за споделяне с други учители. 
Журито, което включва членовете на Управителния и Контролния съвет на БАИТ, ще определи победителите от 1-во до 3-то място в четирите категории.
 
Учителите, спечелили първо място във всяка от четирите категории ще бъдат наградени с парична награда от 1000 лв., осигурени от ТехноЛогика ЕАД, Дейта плюс ООД, CENTIO #Cybersecurity, ВиЕмУеър България ЕООД, Майкрософт България ЕООД, както и продукт за защита на персонални компютри ESET Internet Security, за по-сигурна безопасна работа online, списък с препоръки за безопасна работа от вкъщи и онлайн обучение на тема „Основни познания и практически насоки в сферата на киберсигурността“, осигурени от CENTIO #Cybersecurity, ваучер за посещение на курс по избор в ERP Academy от ERP Academy, ваучер за курс „Въведение в Agile и начини за приложение на Agile принципите в сферата на образование” от Би Толкс Аджайл ООД.
 
На класиралите се на 2-ро и 3-то място във всяка от четирите категории ще бъдат връчени различни материални награди - настолен компютър Dell Vostro Desktop 3668 i5-7400, 4GB, 1TB SATA, Intel graphics, DVDRW, Ubuntu, 3Y NBD с монитор Dell 22 Monitor - P2219H - 4.6cm (21.5"), принтер HP LaserJet Pro M102a А4 от Контракс АД; 3D принтер Da Vinci и графичен таблет WACOM от Вали Компютърс ООД, продукт за защита на персонални компютри ESET Internet Security, за по-сигурна безопасна работа online, списък с препоръки за безопасна работа от вкъщи и онлайн обучение на тема „Основни познания и практически насоки в сферата на киберсигурността“, осигурени от CENTIO #Cybersecurity, ваучери за посещение на курс по избор в ERP Academy от ERP Academy, ваучери за курс  “Въведение в Agile и начини за приложение на Agile принципите в сферата на образование” от Би Толкс Аджайл ООД.

Коментирайте
Подобни новини
Вицепрезидентът за рокадата в МВнР: Димитър Главчев дължи отговори!
Вицепрезидентът за рокадата в МВнР: Димитър Главчев дължи отговори!
КНСБ: Работодателите в здравеопазването отказват преговори за нов колективен трудов договор
КНСБ: Работодателите в здравеопазването отказват преговори за нов колективен трудов договор
Рязък скок на цената на личната карта предлагат от МВР
Рязък скок на цената на личната карта предлагат от МВР
Премиерът на среща с ЦИК: Имате нашето пълно съдействие за подготовката на честни и прозрачни избори
Премиерът на среща с ЦИК: Имате нашето пълно съдействие за подготовката на честни и прозрачни избори



Яндекс.Метрика