Начало >Добруджа >Общество

Ученици от Добрич се включват в конкурса на Американския университет в България

26.03.2019 г. 16:09:05 ч.
/
Ученици от Добрич се включват в конкурса на  Американския университет в България
Младежи от България, Македония и Албания се събират в Американския университет в България от 29 до 31 март за AUBG MultiTalent Quest 2019. Тази година повече от сто ученици взеха участие в първия кръг – 64 от тях, наричани Questers, успешно се класираха за финалите. Международното състезание привлече талантливи единадесетокласници, както от големи, така от по-малки градове. Победителите ще получат своите награди лично от президента Росен Плевнелиев (мандат 2012-2017 г.) в неделя. В AUBG MultiTalent Quest 2019 от  Добрич и Шумен  ще участват четирима души, а Елена Русева от Добрич, която е  финалист в миналогодишното издание, пое ролята на посланик на конкурса.
 Конкурсът не само проверява знанията в области като математика и английски език, но и комуникационни умения, екипна работа, управление на времето и социална ангажираност. Тази особеност го прави уникален в сравнение с другите ученически състезания, където се проверяват познанията само в една сфера. AUBG MultiTalent Quest се стреми да пресъздаде истинския живот, тъй като професионалното развитие днес не зависи от познанията само в една академична дисциплина. Участниците могат да се уверят, че състезанието за знания и умения може да бъде приятно и забавно.
 Тазгодишните финалисти ще демонстрират познанията и компетенциите си в три задължителни дисциплини – дебати на английския език, математика, проект за социално предприемачество, както и една от две избираеми – сценични и изобразителни изкуства или спорт. Последното изискване е задължителното празненство – Open Mic парти, където ще се включат и артистични студентски клубове на учебното заведение. Като във всеки конкурс, най-добрите измежду най-добрите ще бъдат обявени за победители. Шампионите в AUBG MultiTalent Quest 2019 ще бъдат наградени с летен езиков курс в Центъра по английски език към АУБ, лаптопи, таблети и много други.
 Откриването на AUBG MultiTalent Quest 2019 е в петък, 29 март, от 17 ч. в спортната зала в Студентския център „Америка за България“ в Благоевград. Награждаването е в неделя от 10:30 ч. в театър „Д-р Карл Джераси“ в Студентския център „Америка за България“.
 
Снимка:www.aubg.edu

Коментирайте
Подобни новини
ЖИВОТЪТ Е ПЪТУВАНЕ: Деултум - Дебелт - най-старата римска колония у нас  (ВИДЕО)
ЖИВОТЪТ Е ПЪТУВАНЕ: Деултум - Дебелт - най-старата римска колония у нас (ВИДЕО)
46% по-малко нощувки през март в областта, сравнение с година по-рано
46% по-малко нощувки през март в областта, сравнение с година по-рано
Нова специалност във ВУМ вдига летвата на кулинарните науки (ВИДЕО)
Нова специалност във ВУМ вдига летвата на кулинарните науки (ВИДЕО)
Водните аварии днес
Водните аварии днесЯндекс.Метрика