Начало >Добруджа >Общество

Ученици от Добрич се включват в конкурса на Американския университет в България

26.03.2019 г. 16:09:05 ч.
/
Ученици от Добрич се включват в конкурса на  Американския университет в България
Младежи от България, Македония и Албания се събират в Американския университет в България от 29 до 31 март за AUBG MultiTalent Quest 2019. Тази година повече от сто ученици взеха участие в първия кръг – 64 от тях, наричани Questers, успешно се класираха за финалите. Международното състезание привлече талантливи единадесетокласници, както от големи, така от по-малки градове. Победителите ще получат своите награди лично от президента Росен Плевнелиев (мандат 2012-2017 г.) в неделя. В AUBG MultiTalent Quest 2019 от  Добрич и Шумен  ще участват четирима души, а Елена Русева от Добрич, която е  финалист в миналогодишното издание, пое ролята на посланик на конкурса.
 Конкурсът не само проверява знанията в области като математика и английски език, но и комуникационни умения, екипна работа, управление на времето и социална ангажираност. Тази особеност го прави уникален в сравнение с другите ученически състезания, където се проверяват познанията само в една сфера. AUBG MultiTalent Quest се стреми да пресъздаде истинския живот, тъй като професионалното развитие днес не зависи от познанията само в една академична дисциплина. Участниците могат да се уверят, че състезанието за знания и умения може да бъде приятно и забавно.
 Тазгодишните финалисти ще демонстрират познанията и компетенциите си в три задължителни дисциплини – дебати на английския език, математика, проект за социално предприемачество, както и една от две избираеми – сценични и изобразителни изкуства или спорт. Последното изискване е задължителното празненство – Open Mic парти, където ще се включат и артистични студентски клубове на учебното заведение. Като във всеки конкурс, най-добрите измежду най-добрите ще бъдат обявени за победители. Шампионите в AUBG MultiTalent Quest 2019 ще бъдат наградени с летен езиков курс в Центъра по английски език към АУБ, лаптопи, таблети и много други.
 Откриването на AUBG MultiTalent Quest 2019 е в петък, 29 март, от 17 ч. в спортната зала в Студентския център „Америка за България“ в Благоевград. Награждаването е в неделя от 10:30 ч. в театър „Д-р Карл Джераси“ в Студентския център „Америка за България“.
 
Снимка:www.aubg.edu

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето на Цветница, 21 април
Прогноза за времето на Цветница, 21 април
Днес ще стане ясен талантът на Добруджа
Днес ще стане ясен талантът на Добруджа
Лазарки, гайди, песни и танци огласиха Добрич на Лазаровден (ВИДЕО)
Лазарки, гайди, песни и танци огласиха Добрич на Лазаровден (ВИДЕО)
Продължават засилените проверки на КАТ по пътищата на страната
Продължават засилените проверки на КАТ по пътищата на странатаЯндекс.Метрика