Начало >Добруджа >Общество

Уникални за света продукти от зеолит на фермерския пазар в Добрич (ВИДЕО)

09.04.2020 г. 11:39:29 ч.
/
Уникални за света продукти от зеолит на фермерския пазар в Добрич (ВИДЕО)
Зеолитно барче за ядене, сапун, шампоан и паста за зъби със зеолит – четири уникални продукта, без аналог в света, се предлагат днес на фермерския пазар в Добрич. Управител на фирмата производител е Славчо Славов от Каварна. Дейността й, която вече има 10-годишна история, е основно в София, но фирмата има и складова база в Добрич, заради близостта на града ни до пристанищата, тъй като към продукцията има голям интерес в чужбина и тя се изнася в 27 европейски държави, Виетнам, Канада и др.

Зеолитът е минерал, с който България е известна в цял свят, отбеляза новият участник на фермерския пазар в Добрич. В света има 39 находища, като най-голямото и най-качественото е това в Източните Родопи – на 25 км. от Кърджали. Този минерал абсорбира токсини, пестициди, радиоактивни елементи и тежки метали в живите организми, след което създава киселинно-алкален баланс – най-добрата среда за функциониране на органите, обясни ефектът от зеолита Славчо Славов. Най-популярният начин за употребата му е като се слага на прах или капсули във водата за пиене. Такава вода е подходяща за малки и големи, за хора с и без здравословни проблеми, категоричен е Славчо Славов.

Благодарение на сапуна, който направихме преди 4 години, в цял свят научиха за България и какво е зеолит, заяви той и препоръча този продукт при всякакви леки дерматологични проблеми - обрив, сърбеж и зачервяване, като ефектът ще бъде видим още на следващата сутрин след първата употреба.

На щанда може да бъде намерена и пудра със зеолит, която е много ефикасна при всякакви рани. С такава в раницата си разполага всеки един френски войник.

Още два иновативни за света продукта предстои да пусне на пазара фирмата съвсем скоро – прах за пране и дезодорант със зеолит.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Мая Манолова и синдикът на мина Оброчище: Фрапантен случай на безхаберие от държавата (ВИДЕО)
Мая Манолова и синдикът на мина Оброчище: Фрапантен случай на безхаберие от държавата (ВИДЕО)
Времето на 3 юни
Времето на 3 юни
Нарушено водоподаване тормози жителите на кв. Добротица (ВИДЕО)
Нарушено водоподаване тормози жителите на кв. Добротица (ВИДЕО)
Добрич почете паметта на Ботев и загиналите за свободата на България (ВИДЕО)
Добрич почете паметта на Ботев и загиналите за свободата на България (ВИДЕО)Яндекс.Метрика