Начало >Добруджа >Общество

Успешна дарителска кампания за лечението на Росен Димитров от Добрич (ВИДЕО)

15.09.2021 г. 11:24:23 ч.
/
Успешна дарителска кампания за лечението на Росен Димитров от Добрич (ВИДЕО)
Повече от успешна се оказа инициативата на учителите в СУ "Св.св. Кирил и Методий" в Добрич, които се присъединяват към кампанията за набиране на средства за Росен Димитров, който се нуждае от 50 000 лв за неотложна трансплантация на бъбрек. Двете деца на Димитров за възпитаници на училището и за да помогнат за събирането на сумата преподавателите бяха решили днес, на първия учебен ден, на входа на училището ще бъде поставена кутия за набиране на средства. Активността на деца и родители беше огромна и почти нямаше семейство, което да не остави своята лепта в касичката. Събраната сума от поставената кутия бе 3425 лева. 
Направихме тази последна кампания, защото е необходимо да се съберат още 2-3 хиляди лева, за да се събере цялата сума и семейството следващата седмица пътува за Истанбул, където ще бъде извършена трансплантацията, заяви за медийна група „Добруджа“ Радослава Керанова – класен ръководител на малкия син на семейството на Росен. Тя посочи, че решението да помогнат е дошло, още когато са разбрали за заболяването. Ученици, преподаватели и родители, всички ние сме едно голямото семейство. Знаем, че семейството е онази единица в която трябва да цари обич и да си помагаме. Сумата, която е необходима за трансплантацията на Росен, е много голяма и непосилна за семейството. Затова ние се отзовахме с апел, както ние като учители да дадем пример на децата, това направиха и родителите. Още лятото призовахме цялата общественост и всички хора с добри сърца и могат, да ги отворят и да спасят един човешки живот, каза учителката. Тя е изключително доволна от това, че много семейства на възпитаници на училището, дариха средства днес.
Това е нашата радост, защото така трябва да възпитаваме децата си с личен пример. Когато вярата срещне надеждата, в живота има начин, каза Керанова.

Репортаж на Михаил Добромиров и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в петък
Прогноза за времето в петък
Рег. директор на ДАИ-Варна отрече твърденията за подкупи и претоварване на камиони
Рег. директор на ДАИ-Варна отрече твърденията за подкупи и претоварване на камиони
Пощенска марка  „160 години от рождението на генерал Иван Колев“ ще бъде представена на 25 септември
Пощенска марка „160 години от рождението на генерал Иван Колев“ ще бъде представена на 25 септември
МК ГЕРБ (СДС): При Йорданов Добрич се разпада!
МК ГЕРБ (СДС): При Йорданов Добрич се разпада!Яндекс.Метрика