Начало >Добруджа >Общество

В брой 30 на в. ГЛАС:Ситуацията с Ковид-19 в Добрич е извън контрол

02.08.2020 г. 11:00:13 ч.
/
В брой 30  на в. ГЛАС:Ситуацията с Ковид-19 в Добрич е извън контрол
 В първият брой на вестник "Глас" за месец август темата потъва в коронавирусната ситуация. Тревогата си изразиха на пресконференция директорът на РЗИ, кметът и зам. областният управител.
Две са причините за наблюдавания подем на разпространението на Ковид-19 в Добрич. Първата е доброто време, а втората – значителна част от хората не спазват никакви мерки. Това обяви на извънреден брифинг в петък директорът на Регионална здравна инспекция Добрич и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова.
Притеснително за Добрич е, че заболяването не се разпространява само клъстерно, а вече е дифузно, което е изключително трудно за овладяване, призна директорът на РЗИ.

Община Добрич подготвя писмо до новия министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, с което да го запознае със състоянието на болницата в Добрич. Това обяви на извънредния брифинг кметът на Добрич Йордан Йорданов.
Кметът на Добрич.Йорданов пое ангажимент Община Добрич всяка седмица да представя на обществеността подробен отчет и анализ на ситуацията в Добрич. Направена е интерактивна карта с точните адреси и райони на разпространението на вируса.
От началото на пандемията са дезинфекцирани общо 47 адреса – 32 входа на блокове и 15 къщи. По два пъти на ден се прави дезинфекция на всички общински звена.

Земеделие:Годината е много добра за изводи, които земеделските стопани да си направят, заяви днес след откриването на 28-ото международно изложение „Селското стопанство и всичко за него” проф. Иван Киряков – завеждащ отдел в Добруджански земеделски институт. Въпреки неблагоприятните метеорологични условия, резултатите, получени на полетата на ДЗИ са „объркващо добри”, посочи селекционерът. Добивите от пшеница не падат под 300 кг. от декар, а има сортове, които са стигнали до 700-800 кг.
Увеличават се случаите на резистентност към антибиотици заради прекомерната им употреба в птицевъдството тврърди в интервю за броя проф.Стайка Лалева.

Общините във в.Глас:

Безводието в община Добричка с нарочна декларация  до държавата.
В Добрич сметището в Богдан поражда въпроси и изисква действие.
Одобрен е проект на община Тервел за дома за стари хора в село  Полковник Савово.

На страницата за спорт:"Добруджа" вдигна самочувствието преди старта на първенството.

И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.
 
Вестник Глас вече е интерактивен.QR (Кю Ар ) кодовете поставени на някои от статиите Ви дават възможност, чрез сканиране от мобилния Ви телефон да гледате репортажите на МГ“Добруджа“

Коментирайте
Подобни новини
В Младежкия център се откри шестото издание на конкурса „Науката на живо”
В Младежкия център се откри шестото издание на конкурса „Науката на живо”
Автобус, пътуващ за Добрич, се обърна в Турция
Автобус, пътуващ за Добрич, се обърна в Турция
20 април – Международен ден на свободния печат
20 април – Международен ден на свободния печат
В Храм „Свети Георги“ организират молитва към Богородица за празника Златна ябълка
В Храм „Свети Георги“ организират молитва към Богородица за празника Златна ябълка



Яндекс.Метрика