Начало >Добруджа >Общество

В брой 30 на в. ГЛАС:Ситуацията с Ковид-19 в Добрич е извън контрол

02.08.2020 г. 11:00:13 ч.
/
В брой 30  на в. ГЛАС:Ситуацията с Ковид-19 в Добрич е извън контрол
 В първият брой на вестник "Глас" за месец август темата потъва в коронавирусната ситуация. Тревогата си изразиха на пресконференция директорът на РЗИ, кметът и зам. областният управител.
Две са причините за наблюдавания подем на разпространението на Ковид-19 в Добрич. Първата е доброто време, а втората – значителна част от хората не спазват никакви мерки. Това обяви на извънреден брифинг в петък директорът на Регионална здравна инспекция Добрич и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова.
Притеснително за Добрич е, че заболяването не се разпространява само клъстерно, а вече е дифузно, което е изключително трудно за овладяване, призна директорът на РЗИ.

Община Добрич подготвя писмо до новия министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, с което да го запознае със състоянието на болницата в Добрич. Това обяви на извънредния брифинг кметът на Добрич Йордан Йорданов.
Кметът на Добрич.Йорданов пое ангажимент Община Добрич всяка седмица да представя на обществеността подробен отчет и анализ на ситуацията в Добрич. Направена е интерактивна карта с точните адреси и райони на разпространението на вируса.
От началото на пандемията са дезинфекцирани общо 47 адреса – 32 входа на блокове и 15 къщи. По два пъти на ден се прави дезинфекция на всички общински звена.

Земеделие:Годината е много добра за изводи, които земеделските стопани да си направят, заяви днес след откриването на 28-ото международно изложение „Селското стопанство и всичко за него” проф. Иван Киряков – завеждащ отдел в Добруджански земеделски институт. Въпреки неблагоприятните метеорологични условия, резултатите, получени на полетата на ДЗИ са „объркващо добри”, посочи селекционерът. Добивите от пшеница не падат под 300 кг. от декар, а има сортове, които са стигнали до 700-800 кг.
Увеличават се случаите на резистентност към антибиотици заради прекомерната им употреба в птицевъдството тврърди в интервю за броя проф.Стайка Лалева.

Общините във в.Глас:

Безводието в община Добричка с нарочна декларация  до държавата.
В Добрич сметището в Богдан поражда въпроси и изисква действие.
Одобрен е проект на община Тервел за дома за стари хора в село  Полковник Савово.

На страницата за спорт:"Добруджа" вдигна самочувствието преди старта на първенството.

И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.
 
Вестник Глас вече е интерактивен.QR (Кю Ар ) кодовете поставени на някои от статиите Ви дават възможност, чрез сканиране от мобилния Ви телефон да гледате репортажите на МГ“Добруджа“

Коментирайте
Подобни новини
Енерго Про отговаря на граждани на Добрич.Реализират мащабен проект съгласувано с общината
Енерго Про отговаря на граждани на Добрич.Реализират мащабен проект съгласувано с общината
Д-р Желязков:Колегите са отвъд предела на възможностите си, чисто физически не се издържа
Д-р Желязков:Колегите са отвъд предела на възможностите си, чисто физически не се издържа
Шеф Димитров: Кулинарията е моят живот (ВИДЕО)
Шеф Димитров: Кулинарията е моят живот (ВИДЕО)
Времето на 11 август
Времето на 11 августЯндекс.Метрика