Начало >Добруджа >Регионални

В сушата - качествени зеленчуци, много търсени са патладжаните (ВИДЕО)

16.09.2020 г. 09:47:53 ч.
/
В сушата - качествени зеленчуци, много търсени са патладжаните  (ВИДЕО)
Въпреки сушата тази година качеството на зеленчуците и плодовете е много добро. Това се отнася за пипер, патладжан, камби, домати, а дините са перфектни. Това каза за медийна група „Добруджа“ производителят Иван Иванов, който заедно със своя съдружник, обработва около 250 декара в района на Каварненско. Той добави, че сушата е по-приемлива при отглеждането на зеленчуци, защото при прекомерни валежи пък има повече болести по растенията.
Засега резултатите като количества на продукцията са добри, но крайна оценка е рано да се дава. Ще поработим още месец-два и ще видим, обяснява производителят.
Той предлага зеленчуците на цени като миналата година. Няма увеличение, но не е така по пазарите, където се виждат различни много  по-високи цени, коментира Иванов.
На малко по-висока цена той предлага единствено патладжана. Оказва се, че и тази година има и по-голямо търсене на този зеленчук. Домати и пипер на място се продават срещу около 1 лв./кг.
Иван Иванов обясни, че се занимава със зеленчукопроизводство от 1997 г.  Все по-трудно се намира работна ръка за полето и това за зеленчукопроизводителят е един от най-големите проблеми. Младите хора все по-трудно се хващат на такава работа, каза той.
Като производител на голяма част от основните суровини за приготвянето на зимнина, Иванов сподели тайната за най-вкусната лютеницата – използването на камби, вместо пипер. Става невероятно вкусна и сладка, добави той.
 
Репортаж на Галина Бозукова и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
25,21 % избирателна активност към 12,30 ч. в село Житница
25,21 % избирателна активност към 12,30 ч. в село Житница
Частични избори за кмет се провеждат в село Житница
Частични избори за кмет се провеждат в село Житница
Бившата гранична застава край село Йовково се превръща в туристически посетителски център
Бившата гранична застава край село Йовково се превръща в туристически посетителски център
Започна частична рехабилитация на улици в град Генерал Тошево
Започна частична рехабилитация на улици в град Генерал ТошевоЯндекс.Метрика