Начало >Добруджа >Общество

Валс и румба – полъх от отминали времена с „Добрич джаз бенд“ (ВИДЕО)

14.07.2020 г. 20:00:20 ч.
/
Валс и румба – полъх от отминали времена с „Добрич джаз бенд“ (ВИДЕО)
Джаз формация, която е реално създадена в Добрич преди година, сега отново набира сили. Инициаторът за сформирането на състава е Атанас Атанасов – музикант, който от години работи извън България, а преди това основно в София. Но музикантът сега отново е в родния си град Добрич.
Още от май са започнали репетиции на състава, който добричлии имаха възможност да чуят на международния ден на джаза миналата година. След пауза, в която заради професионални ангажименти, Атанасов с месеци е бил в чужбина, отново се заема с джаз формацията, чието наименование вече официално е „Добрич джаз бенд“.
„Идеята е заедно с колегите си да представя уникален репертоар. В джаз формацията са Стела Занева – ударни инструменти, Красимир Донков – пиано, Пламен Петров – тромбон, басист е Николай Петров, Стоян Жеков – тромпет и инициаторът за създаването на бенда Атанас Атанасов – саксофон, флейта и кларинет. Всички сме възпитаници на музикалната школа в Добрич, на Духовия оркестър“, обясни Атанасов.
Суингът е моята музика, тъй като съм работил и в Биг бенда на БНТ по времето на Вили Казасян. Имах такива аранжименти и исках да направя нещо подобно в Добрич. Ще заложим на много разнообразен репертоар.
Половината от репертоара ни са класически танци, които са любими на нашите родители – румба, ча - ча, валс и др.
Не е вярно това, че джазът, суингът е елитарна музика. Всяка музика си има своята аудитория и мисля, че в Добрич ще има интерес към нашия творчески продукт. Още повече, че в града има прекрасни възможности за открити сцени - край езерото в парка, на централния площад и т. н.
Предстояща изява на джаз формацията е концерт в Розариума в КЦ ‚Двореца“ в Балчик на 26 юли. В концерта ще участва и струнен квартет – друга малка формация от Камерен оркестър – Добрич.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Пробегът към Добрич е със забавен план и не се знае кога Владимир Ставрев ще пристигне
Пробегът към Добрич е със забавен план и не се знае кога Владимир Ставрев ще пристигне
Гореща неделя до 33 градуса
Гореща неделя до 33 градуса
Глобален пикник "Добрич в бъдеще време 5.0"
Глобален пикник "Добрич в бъдеще време 5.0"
Световен  ден на котката
Световен ден на коткатаЯндекс.Метрика