Начало >Добруджа >Култура

Вечер на Мая Златева в Кафенето на Стария Добрич

24.08.2013 г. 10:36:00 ч.
/ ИА Добруджа
Вечер на Мая Златева в Кафенето на Стария Добрич
В рамките на Лятната литературна академия, снощи в Кафенето на Стария Добрич своето творчество представи Мая Златева. Актрисата Ема Георгиева прочете два разказа – „Делбата" и „Старият дъб", носещи характерния уникален стил на Мая.
Самата тя също представи свои творби като прочете няколко стихотворения. Вечерта продължи с представяне на най-новата книга на Мая Златева – „За една пара чест". Литераторът Драгомил Георгиев представи книгата, която съдържа около двадесетина разкази, показващи нашия град от 18 до 21-ви век.
И за да бъде удоволствието пълно, домакинята на вечерта беше поканила и своя син Данчо. Под прихлупената стряха на терасата на Миновото кафене зазвучаха нежните звуци на неговата китара, а Мариана Иванова, приятелка и бивша колежка на Мая Златева разказа пикантни истории от съвместната им работа в бившето ПЖК „Родопа". А вечерта наистина замириса на Добруджа, когато Мая разчупи една разкошна добруджанска пита, с която почерпи своите гости.
Мая Златева е родена в гр. Девин през 1959 г. Завършила е ВТУ „Св.св. Кирил и Методий". Живее и работи в гр. Добрич. като психолог и графолог. Автор е на четири книги поезия и проза, участва в много международни и национални антологии като автор и/или илюстратор. Носител е на национални и международни отличия за поезия. Членува от 1989 г. в „Дружество на художниците" гр. Добрич., СНБП от 1998г., „Сдружение на писателите" гр. Добрич и „Сдружение на психолозите в България".
Следващият петък, 30 август от 20.00 часа отново в кафенето на Стария Добрич ще гостува Валентина Славчева. Тя е наша съгражданка, но живее и работи в Бургас. Валя е завършила Медицински колеж във Варна, а после и право във ВСУ „Черноризец Храбър" също във Варна. Авторка е на поетичните книги „Искам твоето ухание" и „Клетка за орхидеи".


Коментирайте
Подобни новини
На 3 март – Ден на отворени врати в обектите на Регионалния исторически музей
На 3 март – Ден на отворени врати в обектите на Регионалния исторически музей
Маестро Иван Янакиев получи докторска степен по музикознание
Маестро Иван Янакиев получи докторска степен по музикознание
Михаил Билалов ще гостува в Добрич с моноспектакъла „Бум-бум“
Михаил Билалов ще гостува в Добрич с моноспектакъла „Бум-бум“
Моят град: Занаятите в Добрич, снимка от миналото или добре отглеждана съвременност (ВИДЕО)
Моят град: Занаятите в Добрич, снимка от миналото или добре отглеждана съвременност (ВИДЕО)Яндекс.Метрика