Начало >Добруджа >Общество

Вестник ГЛАС: Добрич – пример в областта на корпоративната социална отговорност

21.07.2019 г. 11:11:41 ч.
/
Вестник ГЛАС: Добрич – пример в областта на корпоративната социална отговорност
Добрич е пример за страната по отношение на корпоративната социална отговорност. Това стана ясно по време на информационен семинар в Областна администрация, в който експерти от Министерството на труда и социалната политика представиха новите моменти в Стратегията за корпоративна социална отговорност, Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика. Презентирана бе и марката „Продукт на социално предприятие“. На семинара бяха поканени представители на бизнеса, които вече са направили стъпки в социалната икономика или тепърва предстои да предприемат такива.
„Що се отнася до реалните политики в областта на социалните предприятия и социално корпоративната отговорност, Добрич има какво да даде като опит и добър пример”, посочи заместник-кметът д-р Емилия Баева и посочи социалното предприятие „Чудната градина”, както и партньорството с корпоративен бизнес – дестилерия „Есетере България” – най-големият социален партньор на Община Добрич.
„Добрич има социално предприятие – „Чудната градина” на фондация „Св. Николай Чудотворец”, още преди приемането на Стратегията за корпоративна социална отговорност и Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика”, посочи председателят на фондацията Мария Методиева. „Ние си помогнахме сами и направихме предприятието без Закон за социално предприемачество. Направихме го такова, каквото искахме да бъде, въпреки държавата“, посочи Методиева.
Ден преди семинара, „Чудната градина” посрещна експертите от МТСП, които останаха очаровани от видяното в Добрич.
И още от новия брой на вестник ГЛАС:
- Хакерската атака срещу НАП е най-голямата дигитална катастрофа, откакто в България има нещо електронно, заяви в интервю Ивайло Мирчев, икономист, компютърен специалист, маркетинг директор в две IT компании.
- С проверките на къщите за гости от екипа на сина ми бяха засегнати много икономически интереси, казва в ексклузивно интервю за Медийна група „Добруджа” председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов, след като синът му Калоян бе сред задържаните от Спецпрокуратурата на 16 юли лица от ДФ „Земеделие”. „Не може в рамките на година и половина той да работи съвместно със специализираната прокуратура, заедно с прокурора, който повдигна това обвинение, и в един момент да се постъпи по този начин”, казва още Евтим Костадинов.
- Пламен Николов отново ще се кандидатира за поста окръжен прокурор на Добрич. „Атаките на една определена медия ме мотивираха да участвам отново в конкурса”, заяви за Медийна група „Добруджа” магистратът.
- „Посоката е вярна. НЗОК трябва да бъде поставена в условия на конкуренция, за да може пациентът да бъде поставен в центъра на системата”, заяви в ефира на радио „Добруджа” народният представител  д-р Хасан Адемов за предложения нов модел в здравеопазването.
- Фермата за охлюви в Българево - с полезна продукция за българския пазар. Разговаряме със собственика Пенчо Петков, който има основание да се гордее с бизнеса си, не само защото на два пъти се е изправял след фалит, но и защото е създал едно уютно място в каварненското село, където туристи от различни държави  се наслаждават на домакинство и вкусни ястия не от какво да е, а от полезните тревопасни охлюви.
- В Добрич е най-модерната лекоатлетическа писта в зала в България. Пред финализиране е ремонтът на лекоатлетическото крило на зала „Добротица“ в Добрич. Това съобщи за рубриката ни „Моят град"  Пламен Папазов – директор на общинското предприятие „Спортни имоти“.
Изцяло е подменена настилката на пистата за бягане – за първи път от откриването на залата през 1984 г. Новата настилка е много качествена и очаквам тя също да издържи 30-35 години, отбеляза Папазов. Пистата е разчертана от лицензирана фирма от Чехия, за да може резултатите на нея да бъдат валидни за рекорди.
- Доброволци от Индия, Китай, Русия и САЩ помагат на крепостта „Палматис”, а ДоброЖънци от Добрич им изградиха купол за сянка и защита – репортаж за доброволческия проект "Планиране и изпълнение на теренна консервация на раннохристиянска базилика в крепостта "Палматис".
На спортната страница: Селекцията във волейболния „Добруджа 07”. Осем  напуснаха отбора и точно осем дойдоха. Кои са те – четете във вестник ГЛАС. Отборът се събира за първа тренировка на 15 август.          
И още във вестник Седмичен ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.
 
 

Коментирайте
Подобни новини
Понеделник  облачно с възможни валежи
Понеделник облачно с възможни валежи
Вестник ГЛАС: За отеснялата потребителска кошничка и ценовите скокове в началото на 2020-а
Вестник ГЛАС: За отеснялата потребителска кошничка и ценовите скокове в началото на 2020-а
Културните институти  посрещат 142-годишнина от освобождението на Добрич
Културните институти посрещат 142-годишнина от освобождението на Добрич
Прогноза за времето в неделя
Прогноза за времето в неделяЯндекс.Метрика