Начало >Добруджа >Общество

Вестник ГЛАС: Каква година изпращат общините Генерал Тошево и Шабла

15.12.2019 г. 09:41:17 ч.
/
Вестник ГЛАС: Каква година изпращат общините Генерал Тошево и Шабла
С отчетите на местната власт в Генерал Тошево и Шабла продължаваме срещите с кметовете на добруджанските общини в края на годината. 
Община Генерал Тошево става все по-социална. За 2020-а залагаме повече от 2 млн. лв. за Капиталовата програма при общо над 16 млн. лв. бюджет, казва кметът Валентин Димитров.
Община Шабла също изпраща една добра година с много успехи. Приемането на Общия устройствен план и развитие на туристическата инфраструктура – сред акцентите за 2020 г., споделя кметът на морската община Мариян Жечев.

В последните броеве от годината спазваме и друга наша традиция – обзор на най-интересните и любопитни цитати, оставили отпечатъка си не само на страниците на вестник ГЛАС, но и върху събитията през отминаващата си година.

И още от предпоследния за годината брой на седмичника на Добруджа:
- Кристално огърлие бе връчено от Съюза на българските музикални и танцови дейци на маестро Райко Тонев по повод неговия 90-годишен юбилей.
- Отново случай с Африканска чума по свинете, този път край Дончево. 200 кв. км. инфектирана зона е определена около селото със заповед на Българска агенция по безопасност на храните.
- С нови 150 тона хранителни продукти е заредена базата на БЧК в Победа. Първото за 2020-а раздаване за имащите право на подпомагане е на 6 януари в Добрич.
- Икономиите от Капиталовата програма в Тервел ще бъдат използвани за закупуването на сметосъбиращ автомобил

На спортната страница: Юндер Бейтула е Спортист на Добрич за 2019 г. За първи път два отбора са на върха, връчват награди и за най-голям международен успех и най-добър ветеран на годината.

И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.

Коментирайте
Подобни новини
Д-р Валери Веселинов: Няма ковид опасност за пациентите на ДКЦ–2 (ВИДЕО)
Д-р Валери Веселинов: Няма ковид опасност за пациентите на ДКЦ–2 (ВИДЕО)
Времето на 14 август
Времето на 14 август
Трима от новорегистрираните заразени в Добрич са настанени в болница
Трима от новорегистрираните заразени в Добрич са настанени в болница
Д-р Светла Ангелова: Ситуацията в Добрич е тревожна, но не е драматична (ВИДЕО)
Д-р Светла Ангелова: Ситуацията в Добрич е тревожна, но не е драматична (ВИДЕО)Яндекс.Метрика