Начало >Добруджа >Общество

Вестник ГЛАС: Продължава Ренесансът на болницата в Добрич

24.01.2021 г. 13:54:07 ч.
/ ИА Добруджа
Вестник ГЛАС: Продължава Ренесансът на болницата в Добрич
В новия брой на вестник "Седмичен ГЛАС" продължаваме с погледа отвътре на болницата в Добрич, която преживява истински Ренесанс с новото ръководство. Все повече млади лекари започват работа тук.
Сред тях е д-р Дани Атанасов, завършил Медицинския университет във  Варна преди една година с отлична диплома. От шест месеца е  специализант-лекар в Отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ-Добрич. „Добричката болница ми дава възможност да се развивам кариерно. Знаех, че екипът с който ще работя, е елитен и не съжалявам за направеният от мен избор”, споделя в интервю д-р Дани Атанасов.
Младостта обаче не може без съветите и подкрепата на опита. Затова разговаряме и с д-р Митко Георгиев – завеждащ отделението по ортопедия. „Тази пандемия ни даде урок, че човек трябва да преосмисли приоритетите си и да намери най-важното, а това е здравето, каза медикът.
По отношение на отделението, което той оглавява, д-р Георгиев заяви, че успяват да поддържат както нивото на оборудване, така и на квалификацията на екипа. В момента там работят 8 лекари, 7 от тях са със специалност. Хубавото е, че имаме  млади колеги, на които да предадем щафетата, каза Георгиев, като изрази задоволство, че през последните месеци и в останалите отделения на болницата са започнали работа 8 млади лекари.

И още в новия брой на вестник ГЛАС:
- Продължаваме рубриката, в която представяме емблематични сгради от Добрич и областта. В този брой на вниманието ни е часовниковата кула – символ на Добрич от четири века. Ще разберете къде е била старата часовникова кула и кога е построена новата в Стария Добрич.

- Интервю с Анелия Димитрова – журналист и пиар със солиден опит в печатни и електронни медии, както и в политически и предизборни кампании. „Пиарът може да е съветник и довереник, но политикът взема решенията“, казва Димитрова.

- ВиК – Добрич подаде жалба в КЕВР срещу новата цена на водата в Добрич. Жалбата  ще бъде разгледана през март в комисията.

- В Балчик подписаха договора за възстановяването на велоалеята между Белия град и КК Албена.

- На нос Калиакра оскверниха паметните плочи на адмирал Ушаков.  

На спортната страница: представяме новите попълнения на футболния „Добруджа“. През тази зима дойдоха петима нови футболисти, а заедно с юношата на ЦСКА Божидар Чуканов, който тренира с отбора от октомври – новите през пролетта стават общо шест.

И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.

Коментирайте
Подобни новини
Две нови понита в зооцентъра в Добрич, търсят се имена на агънцата (ВИДЕО И СНИМКИ)
Две нови понита в зооцентъра в Добрич, търсят се имена на агънцата (ВИДЕО И СНИМКИ)
Предварително попълнените декларации за доходите ще са достъпни от 16 март
Предварително попълнените декларации за доходите ще са достъпни от 16 март
Започнаха ремонтите в зооцентъра, предстои подмяна на оградите на тревопасните (ВИДЕО)
Започнаха ремонтите в зооцентъра, предстои подмяна на оградите на тревопасните (ВИДЕО)
Чувствително застудяване през следващото денонощие
Чувствително застудяване през следващото денонощиеЯндекс.Метрика