Начало >Добруджа >Общество

Вестник ГЛАС: Шабла празнува 50 г. от обявяването за град

25.08.2019 г. 12:42:24 ч.
/
Вестник ГЛАС: Шабла празнува 50 г. от обявяването за град
На празника на Шабла посвещаваме темата в новия брой на вестник Седмичен ГЛАС. На 27 август Шабла ще отбележи 50 години от обявяването си за град. „Най-важното е, че виждам усмихнати хора, споделя в навечерието на половинвековния юбилей кметът Мариян Жечев в интервю за Медийна група „Добруджа”.
За атрактивните забележителности, свързани с Шабла, разговаряме с Илиян Христакиев - старши експерт „Културно и историческо наследство” в Община Шабла.
И още от новия брой на вестник Седмичен ГЛАС:
- Ваканционно селище „Албена” също празнува 50-годишен юбилей. „Албена е положителен контрапункт на всичко, което се случва в България на ниво туризъм. Не само озеленяването и природата, но и чистотата, сигурността, спокойствието – това са големите предимства, които ни отличават и ни правят предпочитан семеен курорт. Това е нашият път и ние няма да отстъпим от него”, споделя в интервюто на броя Димитър Тачев – зам.- директор на отдел „Маркетинг и продажби” в Албена.
- Почти 60% от прибраната пшеница през тази година има добри хлебопекарни качества. Това сподели за Медийна група „Добруджа” Мариана Кукушева - председател на УС на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите. По думите й, въпреки природните катаклизми през тази година, реколтата е добра и като количество, и като хлебопекарни качества.
Започна прибирането на реколтата от пипер в региона. Тази година тя е по-добра в сравнение с миналогодишната, споделя производителят от Каварненско Иван Иванов.  
- За нови прояви на вандализъм и грубо посягане на общинската собственост сигнализираха от Община Добрич. “За да станем умен град, трябва да станем умни хора“ - тази перифраза от кмета на Монтана ползва д-р Баева, за да определи отношението ни към общата ни собственост - детските градини и ясли.
- Продължаваме разговора с легендата на футболния „Добруджа” – Петре Григораш.
На спортната страница: Волейболният Добруджа 07 започна подготовка в началото на миналата седмица. Какви са очакванията на някои от водещите състезатели за предстоящия сезон, четете във вестник ГЛАС.
И още във вестник Седмичен ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.

Коментирайте
Подобни новини
Вестник ГЛАС: 65 години Професионален ансамбъл – гордостта на Добруджа
Вестник ГЛАС: 65 години Професионален ансамбъл – гордостта на Добруджа
Прогноза за времето в понеделник, 16 септември
Прогноза за времето в понеделник, 16 септември
Славейковци събраха 17 чувала „хорска безотговорност” около училището
Славейковци събраха 17 чувала „хорска безотговорност” около училището
С молебен и мотошествие в Добрич почетоха паметта на загиналите мотористи (ВИДЕО)
С молебен и мотошествие в Добрич почетоха паметта на загиналите мотористи (ВИДЕО)Яндекс.Метрика