Начало >Добруджа >Общество

Вестник ГЛАС: Шабла празнува 50 г. от обявяването за град

25.08.2019 г. 12:42:24 ч.
/
Вестник ГЛАС: Шабла празнува 50 г. от обявяването за град
На празника на Шабла посвещаваме темата в новия брой на вестник Седмичен ГЛАС. На 27 август Шабла ще отбележи 50 години от обявяването си за град. „Най-важното е, че виждам усмихнати хора, споделя в навечерието на половинвековния юбилей кметът Мариян Жечев в интервю за Медийна група „Добруджа”.
За атрактивните забележителности, свързани с Шабла, разговаряме с Илиян Христакиев - старши експерт „Културно и историческо наследство” в Община Шабла.
И още от новия брой на вестник Седмичен ГЛАС:
- Ваканционно селище „Албена” също празнува 50-годишен юбилей. „Албена е положителен контрапункт на всичко, което се случва в България на ниво туризъм. Не само озеленяването и природата, но и чистотата, сигурността, спокойствието – това са големите предимства, които ни отличават и ни правят предпочитан семеен курорт. Това е нашият път и ние няма да отстъпим от него”, споделя в интервюто на броя Димитър Тачев – зам.- директор на отдел „Маркетинг и продажби” в Албена.
- Почти 60% от прибраната пшеница през тази година има добри хлебопекарни качества. Това сподели за Медийна група „Добруджа” Мариана Кукушева - председател на УС на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите. По думите й, въпреки природните катаклизми през тази година, реколтата е добра и като количество, и като хлебопекарни качества.
Започна прибирането на реколтата от пипер в региона. Тази година тя е по-добра в сравнение с миналогодишната, споделя производителят от Каварненско Иван Иванов.  
- За нови прояви на вандализъм и грубо посягане на общинската собственост сигнализираха от Община Добрич. “За да станем умен град, трябва да станем умни хора“ - тази перифраза от кмета на Монтана ползва д-р Баева, за да определи отношението ни към общата ни собственост - детските градини и ясли.
- Продължаваме разговора с легендата на футболния „Добруджа” – Петре Григораш.
На спортната страница: Волейболният Добруджа 07 започна подготовка в началото на миналата седмица. Какви са очакванията на някои от водещите състезатели за предстоящия сезон, четете във вестник ГЛАС.
И още във вестник Седмичен ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.

Коментирайте
Подобни новини
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Временна организация на движение на участък от бул. "25-и септември"
Временна организация на движение на участък от бул. "25-и септември"
Втори пациентен монитор дариха на болницата от кампанията „Капачки за благотворителност” (ВИДЕО)
Втори пациентен монитор дариха на болницата от кампанията „Капачки за благотворителност” (ВИДЕО)
Времето на 22 януари
Времето на 22 януариЯндекс.Метрика