Начало >Добруджа >Регионални

Виктор Лучиянов: Отчитаме поредната върхова година в туристическия сезон

04.10.2019 г. 11:46:50 ч.
/
Виктор Лучиянов: Отчитаме поредната върхова година в туристическия сезон

Прогнозата, която направих в началото на лятото , за добър сезон, се сбъдна, каза в ефира на радио „Добруджа” хотелиерът от Балчик Виктор Лучиянов. „Цялото това усещане, което бе наложено от страна на медиите , за сезон, който е пред фалит, не се оправда. Това бе поредната върхова година в туристическия сезон.   На бранша се наложи да работи по-качествено, защото се почувства заплашен от провал”, допълни той. Ръстът, който е отбелязан в  Балчик и Кранево  е между 7 и 8%. Основният туристопоток  за Северното Черноморие  е румънският и  е успял да компенсира  намаленият поток  на туристи от Русия, Украйна и други страни. Браншовиците отчитат  лек ръст на чехи и поляци.  Най-хубавите, но най-трудни  туристи са българите, казва Виктор Лучиянов, защото българският турист е добър клиент, но тъй като е почивал на много места в чужбина, е много взискателен към българския туристически продукт. Но българските  хотелиери успяха  да компенсират  и да предложат  нужното ниво, пояснява хотелиерът.
 
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Проблем с избора на временен кмет на община Генерал Тошево
Проблем с избора на временен кмет на община Генерал Тошево
МЕСТНИ ИЗБОРИ: Соня Георгиева: Жителите в община Добричка могат да имат по-добро бъдеще,  ако то се гради от хора, които имат силата да вземат решения (ВИДЕО)
МЕСТНИ ИЗБОРИ: Соня Георгиева: Жителите в община Добричка могат да имат по-добро бъдеще, ако то се гради от хора, които имат силата да вземат решения (ВИДЕО)
Приключва ремонтът на пътя за Тузлата
Приключва ремонтът на пътя за Тузлата
МЕСТНИ ИЗБОРИ: Европейските средства са важни за по-доброто развитие на Община Генерал Тошево (ВИДЕО)
МЕСТНИ ИЗБОРИ: Европейските средства са важни за по-доброто развитие на Община Генерал Тошево (ВИДЕО)Яндекс.Метрика