ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 вече тренира в пълен състав (ВИДЕО)

31.08.2020 г. 16:24:00 ч.
/
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 вече тренира в пълен състав (ВИДЕО)
Отборът на Добруджа 07” вече тренира в пълен състав, след като от средата на миналата седмица към подготовката се присъедини и бившият национал Методи Ананиев.
Днес  екип на МГ „Добруджа” присъства на част от заниманията на отбора във фитнес залата на комплекс „Изида”. Своите впечатления за началото на подготовката, споделиха трима от новите състезатели – Методи Ананиев, Любослав Телкийски и Георги Манчев, както и двама от досегашния състав – Жулиен Георгиев и либерото Николай Тодоров.
 
Чувствам се добре. Определено има умора, но има достатъчно време до началото на шампионата. Щабът добре е програмирал всичко на фази, така че всичко ще се изчисти до началото на сезона. Това заяви бившият национал Методи Ананиев, който е последното ново попълнение в добричкия тим.
Има доста млади момчета, ще видим как ще се сработим. Ще дадем всичко от себе си, за да вземем най-малко медал, пък каквото сабя покаже, каза Ананиев. Той заяви, че е взел сравнително лесно решението да продължи кариерата си в Добрич. Организационно отборът е много добре, имаме добър щаб. Прекалено много бяха факторите, за да кажа „не”, заяви опитният състезател.  Според него новият регламент за провеждане на шампионата е положителен. Като плюс Ананиев посочи по-малкото пътувания. По думите му дългите пътувания срещу сравнително слаби противници, често водят до занижена мотивация.
Тук публиката наистина подкрепя много отбора и придава страхотна атмосфера в залата. Това със сигурност ще липсва и със сигурност и на феновете няма да е приятно да гледат мачовете само по телевизията и то не всички, но нищо не може да се направи. В крайна сметка безопасността е по-важна отколкото малко подкрепа, каза Ананиев. Като най-опитен в състава, за него е най-важното да дава пример на по-младите.
 
 През тази две седмици всички полагаме много труд. Събрали сме се млад колектив, но има и опитни състезатели. С голяма част от новите момчета се познаваме добре, така че няма да има проблем със сработката, заяви либерото Николай Тодоров. Той не крие, че след дългата пауза, в началото е трудно, но смята, че постепенно влизат в ритъм. Очакванията му за новия шампионат, са, че "Хебър" и "Нефтохимик" отново ще са фаворитите. Не изключвам да поднесем изненада, като отстраним някои от тях  и да се борим за финал, казва Николай Тодоров. Според него  новият начин на провеждане на шампионата ще изравни силите и мачовете ще са доста интересни и оспорвани.
 
 Чувствам се добре. Подготовката върви добре. Здрави сме, от нас зависи какво ще се случи оттук нататък. Това заяви завърналият се в „Добруджа 07” Георги Манчев.
Има млади момчета, но и по-опитни като Методи, но ядрото на отбора е добре познато. Познаваме се като състезатели и като хора, а това е достатъчно, каза разпределителят. Той признава, че не е голям фен на новия формат. Едно е сигурно – в т.н. първа осмица, ще бъде с доста изравнени сили и ще бъде интересно.
Със сигурност няма да е приятно ако играем без публика. Надявам се да не се отрази. Ние сме професионалисти, но настройката за един мач е пряко свързана с публиката по един или друг начин, така че се надявам да се справим с тези пречки. Обещавам на феновете, че ще дадем всичко от себе си и всеки мач ще играем за победа, каза още Манчев.
 
Започваме да сформираме доста добър колектив, което е много важно за нашия спорт. Това заяви диагоналът Жулиен Георгиев, който за поредна година ще защитава екипа на родния клуб. Измина доста голям период от време, в който не можехме да бъде заедно, да играем и тренираме, но в момента сме заредени и готови за новия сезон. В началото на подготовката е трудно, но всеки се старае и иска да надгражда и да влиза по-бързо в оптимална форма, казва Георгиев.
Амбициите ни са да играем винаги добре и да се класираме максимално по-напред, пък каквото е писано, каза Георгиев, като изрази надежда да няма ограничения за публиката, защото по думите му тя им помага много.
 
 Чувствам се перфектно тук. Всичко е супер – момчетата, обстановката и отборът. Много ми допада да играя за Добруджа. Това заяви друго от новите попълнения - Любослав Телкийски, който идва след два сезона в Пирин (Разлог).  Младежкият национал казва, че изключително лесно взел решението да дойде в Добрич. Изобщо не се замислих и веднага приех. Отборът разполага както с млади, така и с опитни състезатели и смятам, че ще се представим добре.
Телкийски не се притеснява от конкуренцията за поста разпределител в лицето на Георги Манчев. За мен е удоволствие да се уча от него, защото има много какво да науча. Очаква сезонът да бъде доста дълъг и много оспорван. Запознат с атмосферата в Добрич и се надява, ако има възможност, да има публика в залата. 
 
Репортаж на Михаил Добромиров и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
3 златни и 1 сребърен медал за „Десант” на Европейската купа, Руси Минев с победа на „SENSHI 21”
3 златни и 1 сребърен медал за „Десант” на Европейската купа, Руси Минев с победа на „SENSHI 21”
Момичетата на ВК "Добруджа 07" под 16 г. ще играят допълнителен турнир за класиране на финалите на Държавното
Момичетата на ВК "Добруджа 07" под 16 г. ще играят допълнителен турнир за класиране на финалите на Държавното
ФУТБОЛ: „Добруджа“ се доближи до баража за А група след победа срещу „Марица“
ФУТБОЛ: „Добруджа“ се доближи до баража за А група след победа срещу „Марица“
БАСКЕТБОЛ: „Ънстопабъл” се класира на държавните финали за юноши до 17 години
БАСКЕТБОЛ: „Ънстопабъл” се класира на държавните финали за юноши до 17 години



Яндекс.Метрика